Tot 30 juni kan men nog terecht voor plantjes en van alles voor de inrichting van huis en tuin (foto/tekst: Dick Janssen).
Tot 30 juni kan men nog terecht voor plantjes en van alles voor de inrichting van huis en tuin (foto/tekst: Dick Janssen).

Life &Garden Leidschendam gaat definitief dicht

Actueel 16.728 keer gelezen

Leidschendam - Tuincentrum Life & Garden aan de Veursestraatweg in Leidschendam gaat sluiten. Op 30 juni om 16.00 uur gaan de deuren definitief dicht. Daarom wordt er (onder bepaalde voorwaarden) vanaf 17 mei op het grootste deel van het assortiment 30% leegverkoopkorting gegeven.

In de jaren '70 startte vader Piet de Groot vanuit de kwekerij, met Plantencentrum Leidschendam. In de jaren '80 werd dat EuropaTuin en vervolgens Life & Garden. Die laatste organisatie werd door Peter en Lizette de Groot, die de zaak inmiddels hadden overgenomen, samen met 11 collega tuincentra opgericht.

Het was eigenlijk niet de bedoeling dat Life & Garden in Leidschendam zou sluiten. Tot 2 jaar geleden zijn er plannen gemaakt om het tuincentrum uit te breiden en de vlindertuin 'Vlinders aan de Vliet' toe te voegen tot één groen beleveniscentrum. Echter voor de ontsluiting van de nieuw te bouwen woonwijk in de Duivenvoorde Corridor was de grond waarop Life & Garden zich bevindt, nodig. Waarschijnlijk zal de gemeente in de toekomst geen medewerking verlenen aan vernieuwing, of uitbreiding van het tuincentrum en zou het bedrijf niet levensvatbaar meer zijn. Optie was dat het tuincentrum zou verhuizen naar de overkant van de weg bij Vlinders aan de Vliet, maar die locatie is te klein. "Vlinders aan de Vliet gaat wel uitbreiden en wordt twee keer zo groot met ook een restaurant erbij", vertelt Lizette. "Maar dat staat helemaal los van Life & Garden. Ons tuincentrum verdwijnt definitief."

Op de gehele inventaris van het tuincentrum kan worden geboden op www.tuincentrumlifeandgarden.nl. Alles moet weg. Van stellingen, palletwagens, aanhangwagen, computers, steigerhouten planken enz. Tot het laatste moment is er een zo volledig mogelijk assortiment, al is niet te voorkomen dat er uiteindelijk lege plekken zullen ontstaan.

Vanaf donderdag 17 mei geldt er op veel producten 30% korting. "Onze trouwe klanten mogen tenslotte best meeprofiteren. Houd dus onze site en facebookpagina in de gaten", raadt Lizette aan. "Je kunt tot het laatste moment wachten voor extra korting, maar dan loop je wel kans dat het allemaal al weg is." Hoewel nationale tuinbonnen nog wel inwisselbaar zijn bij 300 andere tuincentra, moeten de 'eigen' cadeaubonnen van Life & Garden Leidschendam vóór 30 juni verzilverd zijn. Alle klanten met een groeipas ontvangen punten tot en met de laatste dag en het uitstaande spaarsaldo bij de laatste aankopen.

Hoewel het Peter en Lizette de Groot en hun medewerkers aan het hart gaat, willen zij wel even stilstaan bij de sluiting van het tuincentrum. Nadat op 30 juni om 16.00 uur de deuren sluiten, is er daarom voor de klanten, (oud-)medewerkers en leveranciers live muziek, een hapje en een drankje.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant