Secretaris Gaby Rosa Sobral bij het nieuwe speeltoestel van de Leidschendamse Speeltuinvereniging (foto/tekst: Dick Janssen).
Secretaris Gaby Rosa Sobral bij het nieuwe speeltoestel van de Leidschendamse Speeltuinvereniging (foto/tekst: Dick Janssen).

Speeltuinvereniging opent speeltoestel

Actueel 1.791 keer gelezen

Leidschendam - De Leidschendamse Speeltuinvereniging open op zaterdag 19 mei het nieuwe speeltoestel in de speeltuin aan de Rozenlaan in Leidschendam.

Ter gelegenheid van deze opening is de speeltuin die dag van 13.00 tot 17.30 uur voor iedereen gratis toegankelijk. Bovendien is er om 13.30 uur een spectaculaire roofvogelshow. "En diezelfde dag is het ook open dag bij onze achterburen, de scoutingvereniging Pius X. Misschien is het leuk om te combineren", oppert penningmeester Henk Tol.

Het nieuwe toestel bestaat uit houten huisjes met daartussen loopbruggen en ondermeer een familieschommel. Er is bewust gekozen voor een natuurlijke uitstraling met hout, aldus secretaris Gaby. Kinderen die lid zijn van de speeltuin hebben het toestel tijdens het Zomerfeest zelf uitgekozen uit drie ontwerpen. Het toestel, dat ca. 70.000 euro heeft gekost, kon worden aangeschaft dankzij steun van het VSB-fonds, het Van Ravesteijnfonds en Fonds 1818.

De speeltuinvereniging heeft 440 leden. Dat zijn veelal gezinnen waardoor er op drukke dagen wel tegen de 800 kinderen de speeltuin kunnen bezoeken. Het toezicht, alsmede het onderhoud, wordt verzorgd door vrijwilligers. "We zouden best nog wat mensen kunnen gebruiken", aldus Tol. "En natuurlijk donateurs." Die kunnen zich opgeven via info@leischendamsepeeltuinvereniging.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant