De nieuwe Krajicek Playground in het Corbulopark aan de Van Lodensteijnstraat (naast school De Parachute) in Voorburg (foto: Ap de Heus).
De nieuwe Krajicek Playground in het Corbulopark aan de Van Lodensteijnstraat (naast school De Parachute) in Voorburg (foto: Ap de Heus).

Krajicek Playground Voorburg geopend

Actueel 1.605 keer gelezen

Voorburg - Wethouder Nadine Stemerdink heeft vanmorgen de Krajicek Playground in Voorburg geopend.

Naast de Playground in de Prinsenhof in Leidschendam, is dit de tweede Playground in de gemeente; deze keer in het Corbulopark aan de Van Lodensteijnstraat (naast school De Parachute) in Voorburg. Sporten en bewegen is leuk én gezond. Met de fitplaatsen en Playgrounds, een initiatief vanuit de raad, kan iedereen van jong tot oud aan de slag om fit te worden. Door naast de fitplaatsen ook sportprogramma's aan te bieden worden bewoners gestimuleerd naar een actieve levensstijl op het gebied van voeding, bewegen en motivatie.

Naast de Playground is ook een watertapkraan geopend, zodat alle sporters voldoende water kunnen drinken tijdens het sporten.

De Playground heeft bijzondere toestellen. Zo is er de Sona geluidsboog en de Sutu voetbalmuur. Beide toestellen zijn interactief; en het zijn de eerste in Nederland die op zonne-energie werken. Schop je een bal tegen de muur, dan licht het vlak waar je de muur raakt op. Juist dit soort speelse elementen stimuleren jong en oud om lekker te bewegen.

De Playground is nu al onderdeel van de wijk. Zo verzorgt de wereldkeuken de hapjes voor de opening. Kinderopvangorganisatie Vlietkinderen gaat elke maandag sporten op de Playground en Sport en Welzijn organiseert elke dinsdag en woensdag Brede School activiteiten op de Playground. Hieraan kunnen alle leerlingen van basisschool de Parachute en andere kinderen uit de wijk deelnemen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant