Nadine Stemerdink lijkt de meest logische keuze om namens de PvdA deel uit te gaan maken van het nieuwe college van B&W (foto: Pim Ras).
Nadine Stemerdink lijkt de meest logische keuze om namens de PvdA deel uit te gaan maken van het nieuwe college van B&W (foto: Pim Ras).

Coalitieakkoord zit eraan te komen

Actueel 831 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Een coalitieakkoord tussen VVD, CDA, PvdA en CU-SGP zit eraan te komen.

Als eerste heeft de ledenvergadering van PvdA Leidschendam-Voorburg ingestemd met het bereikte resultaat van de onderhandelingen tussen VVD, CDA, PvdA en CU-SGP. Dat betekent dat de gemeenteraadsfractie toestemming heeft om haar handtekening onder het akkoord te zetten en een wethouder kan voordragen voor het nieuw te vormen college van B&W.

In de ledenvergadering van 23 mei 2018 is door de PvdA uitgebreid gesproken over het resultaat van vier weken onderhandelen tussen VVD, CDA, PvdA en CU-SGP. Na bespreking van het resultaat met de PvdA-onderhandelaars Nadine Stemerdink (lijsttrekker) en Jochem Streefkerk (fractievoorzitter) is de ledenvergadering akkoord gegaan. Nu de ledenvergadering van de PvdA akkoord is, kunnen de onderhandelingen worden afgerond. De vier partijen werken op korte termijn toe naar een presentatie van het akkoord.

Daarmee lijkt Gemeentebelangen LDVB, vorige raadsperiode nog de grootste partij en nu (qua stemmen) de tweede, definitief veroordeeld tot de oppositie, evenals D66 en GroenLinks die nu nog deel uitmaken van de (demissionaire) coalitie.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant