V.l.n.r. David Madularea, Laura Jansen, Hugo Tiggelhoven, Schaaktrainer Ike Tjin A Lien en Prajit Sai Kumar (foto: Michelle Loh).
V.l.n.r. David Madularea, Laura Jansen, Hugo Tiggelhoven, Schaaktrainer Ike Tjin A Lien en Prajit Sai Kumar (foto: Michelle Loh).

Schaakclub Voorburg derde op NK voor clubteams

Actueel 1.161 keer gelezen

Voorburg - Zaterdag 26 mei werd in Naaldwijk gestreden om het Nederlands Kampioenschap Schaken voor clubteams tot en met 10 jaar.

Zaterdag 26 mei werd in Naaldwijk gestreden om het Nederlands Kampioenschap Schaken voor clubteams tot en met 10 jaar. Op basis van voorronden in de verschillende schaakregio's waren 40 teams uitgenodigd. Eén van deze teams was van Schaakvereniging Voorburg. En hoewel zij zich aanvankelijk niet hadden geplaatst, mochten zij als reserveteam toch mee doen.

Na 5 ronden waren zij nog ongeslagen en konden zij zich gaan opmaken voor de echte strijd om de titel. In ronde 6 werd er helaas verloren van de titelkandidaat ESV uit Eindhoven. Maar in de zevende ronde werd HWP Haarlem met 3-1 verslagen en was de derde plaats een feit.

Een bijzondere prestatie van de Voorburgse jeugdspelers David Madularea, Laura Jansen, Prajit Sai Kumar en Hugo Tiggelhoven, waarmee zij Schaakvereniging Voorburg prominent neerzetten op de schaakkaart van Nederland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant