De woonboten die nu nog aan De Bolder in Leidschendam liggen (archieffoto Dick Janssen).
De woonboten die nu nog aan De Bolder in Leidschendam liggen (archieffoto Dick Janssen).

Ernstige verkeershinder door verplaatsing van woonarken

Actueel 2.902 keer gelezen

Leidschendam - In de week van maandag 4 juni worden drie woonarken verplaatst van de Bolder in Klein Plaspoelpolder naar hun nieuwe ligplaats langs het Starrevaartpad. Deze transporten zorgen van maandag 4 tot en met woensdag 6 juni voor periodes met ernstige verkeershinder rond de Oostvlietweg en De Star.

De verhuizing van de eerste woonark vindt dinsdag 5 juni plaats. De ark wordt over water versleept van de Zandsloot naar De Star, waar ze uit het water wordt getakeld en op een transportvoertuig wordt geplaatst. Tijdens het takelen is de aansluiting De Star/Oostvlietweg ongeveer twee uur lang volledig afgesloten.

Het transport over land tot aan de Starrevaart gaat met een snelheid van circa 4 kilometer per uur. Tijdens het takelen voor de tewaterlating blijft een weghelft beschikbaar. Verkeersregelaars begeleiden deze operatie. Men kan het beste rekening houden met oponthoud en een alternatieve route kiezen.

Woensdag 6 juni staan de transporten van de overige twee woonarken in de planning. Die dag passeert in de loop van de middag en begin van de avond ook de Ringvaartregatta de sluis in Leidschendam, wat eveneens veel verkeershinder zal opleveren. Hopelijk is het transport de sluis dan echter al gepasseerd.

Bij slecht weer wordt het werk uitgesteld. Voorlopige uitwijkdata zijn donderdag 7 en vrijdag 8 juni.

Uit de krant