Afbeelding

Kunstenaar Roland Maas toont werk in voormalige keuken

Actueel 952 keer gelezen

Leidschendam - Tijdens de Open Atelier route op 16 en 17 juni toont kunstenaar Roland Maas zijn werk in de voormalige centrale keuken van het oude GGZ terrein in Leidschendam.
 

Tijdens deze dagen wordt éénmalig een uitgebreide presentatie gegeven van de ruimtelijke werken en recente schilderijen van deze kunstenaar. Zijn kunstenaarschap is te volgen op een unieke locatie binnen Leidschendam; in park Schakenbosch waar Maas op antikraak basis woont en werkt. De impact van  het kunstenaarschap op de leefsituatie van de kunstenaar werd eerder uitgebreid opgetekend door journalist Dick Wittenberg in zijn serie over 'Alledaagse helden' . De reportage riep veel reacties op en werd gepubliceerd op de site van 'de Correspondent'. 

Naast recente schilderijen, zal Roland Maas opnieuw zijn monumentale installatie 'Lucky Star Gallery' aan het publiek tonen. Dit 'bombastische theater van de kunst' is net als de overige ruimtelijke werken gemaakt van keramiek en afval. Het werk verbeeldt de kunstscene als een wereld vol ruis waarbij uiterlijke zaken de kunst bepalen. Geluk speelt hierbij de onderschatte doorslaggevende rol. 

Het atelier van Maas bevindt zich rechts naast de kerk bij de hoofdentree van het park aan de Veursestraatweg 185, Leidschendam.

Voor meer informatie zie ook www.rolandmaasvisualart.com. Een live preview in de keuken van Maas is mogelijk op afspraak via info@rolandmaasvisualart.com of  0616960425

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant