Optreden van Captain Midnight XL in de grote paviljoentent als aflsluiting van de zaterdagavond (foto: Michel Groen).
Optreden van Captain Midnight XL in de grote paviljoentent als aflsluiting van de zaterdagavond (foto: Michel Groen). Foto: Michel Groen

Walk in the Park trekt 15.000 bezoekers

Actueel 580 keer gelezen

Voorburg - Volgens de organisatie van Walk in the Park in Vreugd en Rust te Voorburg afgelopen weekend, hebben zo'n 15.000 mensen het festival bezocht. Dit ondanks het slechte weer op vrijdagavond. "Een geweldig aantal", aldus organisator Dave Fisser. "En de ondernemers van de foodtrucks en de horecatrucks genereerden een prima omzet. "Bovendien zorgde het evenement voor honderden bezoekers extra in het Huygenskwartier.

Vrijdagmorgen ging Walk in the Park van start met de meezingbrunch, waarbij ouderen luidkeels meezongen met de liedjes die ten gehore werden gebracht. Aan het einde van de middag ging het Boschendal Stads Walking Dinner van start. Ook hier lieten de gasten het zich goed smaken. In de avond vervolgde het festival met muziek en theater in de twee theaterwagens waarvan de invulling werd verzorgd door Theater Ludens en Stephan Evenblij Theater. Cabaretiers als Vincent Bijlo en Jochen Otten van de Sluipschuiters traden hier op. In het muziekpark traden Xander de Buisonjé (in plaats van Romy Monteiro die had afgezegd vanwege familieomstandigheden) en Mike Peterson op. Met name De Buisonjé verzorgde een optreden dat stond als een dijk.

Via de sportchallenges konden kinderen zaterdag kennismaken met verschillende sporten en sportverenigingen. Er deden maar liefst dertien sportaanbieders uit Leidschendam-Voorburg mee. De diverse sportchallenges vielen in de smaak. De eerste kinderen stonden ver vòòr de start om 12 uur al te popelen om aan de challenges te beginnen en waren echt heel enthousiast. Zelfs het laatste uur stonden er nog rijen kinderen die wilden meedoen met de challenges. Er konden prijzen worden gewonnen en sowieso kreeg iedereen een waterflesje mee.

Tegelijkertijd was er het Local Talent Festival, waarvoor Drumschool Voorburg de programmering verzorgde en de talenten liet begeleiden door muzikanten van The Raspers. In de vooravond van kwam er een keur van leuke akoestische muziekjes voorbij van o.a. Dear Francis en the Groovy Gents.

De zaterdagavond werd traditiegetrouw in de grote paviljoentent afgesloten door Captain Midnight XL. Daarbij was Shirma Rouse te gast. Zij zong met haar fenomenale stemgeluid een set vol funky soulclassics. "Het dak ging eraf", meldt fotograaf Michel Groen.

Zondag 3 juni stond volledig in het teken van familie en kinderen. In het McDonald's Kidspaviljoen is er een meet and greet met Ronald McDonald, een Mega Kado Show en een optreden van de bekende kinderhelden Ernst en Bobbie. Verder was er kindertheater en kan je je laten schminken bij de Vlietkinderen Kid's Corner, waar zelfs een pop-up kinderopvang wordt geopend. Er was van alles te doen zoals, fotolijstjes versieren, armbanden maken, schminken, tattoos zetten, knotshockey en lasergamen. De bezoekers van deze dag, ouders/verzorgers met hun kinderen, reageerden enorm positief op de activiteiten die werden aangeboden.

In het Theaterpark waren er zondagmiddag, naast dans van Florence Rapati, ook veel leuke akoestische bands te zien, zoals Tess et les Moutons, The Magic Mumble Jumble en Yellow Moon.

Aan het evenement was ook een goed doel verbonden, Hospice 't Vliethuys. In totaal werd er 1.250 euro voor dit doel ingezameld door de gasten van het Stads Walking Dinner, de aanwezige ondernemers bij het diner en een aantal bedrijven, zoals de Rabobank Regio Den Haag.

Lokale ouderen genoten zichtbaar van de gratis brunch (foto: Michel Groen).
Foto: Michel Groen.
Foto: Michel Groen.
Foto: Michel Groen.
Foto: Ap de Heus.
Foto: Ap de Heus.
Foto: Ap de Heus.
Foto: Ap de Heus.
Foto: Ap de Heus.
Foto: Ap de Heus.
Foto: Ap de Heus.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant