Uitzinnig publiek tijdens Vlietpop (archieffoto Vlietpop).
Uitzinnig publiek tijdens Vlietpop (archieffoto Vlietpop).

Burgerpanel: 'Vlietpop moet weer georganiseerd worden'

Actueel 788 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Sinds enige tijd heeft Leidschendam-Voorburg een burgerpanel: TipLeidschendamVoorburg.nl. Iedereen vanaf 16 jaar kan via dit panel zijn of haar mening geven over actuele thema's in de gemeente. Het burgerpanel is gestart met enkele kleine proefonderzoekjes onder degenen die zich op dat moment hadden aangemeld (ca. 120).

Een van de stellingen van het burgerpanel was 'Vlietpop moet weer georganiseerd worden. 'Na een periode van 27 opeenvolgende edities (1985-2011) kwam er in 2012 geen 28e editie van het jaarlijks gratis toegankelijke festival Vlietpop in Leidschendam-Voorburg. Van het panel geeft 46% aan het (zeer) mee eens te zijn met de stelling, 12% is het er mee oneens, 13% is neutraal en 15% kent het festival niet eens (3% weet het niet).

Er waren veel aanvullende, doorgaans positieve, reacties. 'Een zeer leuk evenement'; 'Vlietpop zette onze gemeente landelijk op de kaart en wist daarbij toch een heel gemoedelijke sfeer te behouden, waar hele families (ook met (kleine) kinderen) zich prima konden vermaken'; 'Een mooi cultureel evenement voor LV. Ook om de gemeente in de regio op het gebied van cultuur op de kaart te zetten'; 'Altijd gezellig, heel Leidschendam ontmoette elkaar daar'; En redelijk kleinschalig popfestival (als je het vergelijkt met bijv. Parkpop), zeer gezellig, relaxt. Geweldige organisatie, gezellig mensen en alleen maar leuke herinneringen'; 'Gezellig de popmarktkraampjes bezoeken en een biertje drinken op het gras in de zon 's middags'; 'Het was een soort reunie. Heel gezellig'; 'Ik keek mijn ogen uit uit naar alle verschillende groepen mensen die daar kwamen, en het sfeertje was erg leuk'; 'Lekker zitten in het gras'; 'Leuk evenement. Oud-Leidschendammers ontmoeten'; 'Samen met klasgenoten er naar toe'; 'Feest van het ontmoeten van dorpsgenoten'; 'Sfeer, gemoedelijk, podium voor beginnende bands'; 'Veel lawaai maar ook veel lol voor jongeren' en 'Zeer gezellig en brengt mensen tot elkaar.'

Toch waren niet alle reacties positief, zoals bijvoorbeeld: 'Geldverspilling', 'Geluidsoverlast', 'Lawaai', 'Te veel herrie'; 'Ik kon me in mijn eigen huis soms amper verstaanbaar maken' en 'Niet zo bij Voorburg passen en niet erg origineel. Er zijn al zoveel popfestivals. Laten we iets anders bedenken.' Andere reacties waren bijvoorbeeld: 'In Leidschendam-Voorburg wordt jaarlijks het e.e.a. georganiseerd, maar wat opvalt, dat dat toch meestal of voor kinderen of voor iets ouderen is. Juist voor de doelgroep 18-30 is er weinig met de kanttekening dat Vlietpop ook erg leuk is voor jonger en ouder dan die doelgroep. Dus voor heel veel mensen, maar ook juist ook voor de 'vergeten' doelgroep'; 'Ik ben zelf niet zozeer een festivalganger, te veel herrie. Maar voor de jongere garde en voor de naamsbekendheid van de gemeente zou het goed zijn om dit weer op poten te krijgen. Maar niet met gemeentesubsidie. Het moet door sponsoring gedragen worden'; 'Ik vind in zijn algemeenheid dat een gemeente een ruim aanbod aan kunst, cultuur en activiteiten moet bieden'; 'Je kon er gewoon heen gaan voor een bepaalde act of uit nieuwsgierigheid even gaan luisteren.'; Voor jeugd en volwassenen. Met mooi weer en een drankje een prima ontspanning.' en 'Wat een feest was dat! Het dak ging eraf.'

Burgerpanel
Aanmelden voor het burgerpanel kan op TipLeidschendamVoorburg.nl. Bij driehonderd deelnemers worden de onderzoeken pas echt representatief, is onderzoeksbureau Toponderzoek van mening. Maar de hoop is dat heel veel meer mensen zich aanmelden. Elke deelnemer krijgt maandelijks een tiental vragen voorgelegd. De tijd die het invullen van de vragenlijst in beslag neemt, varieert van een paar minuten tot mogelijk een klein kwartier. De onderzoeksresultaten worden via TipLeidschendam-Voorburg.nl kenbaar gemaakt en worden gebruikt voor artikelen in Het Krantje.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant