Watergevecht tijdens de buitenspeeldag (foto: SenW).
Watergevecht tijdens de buitenspeeldag (foto: SenW).

Buitenspeeldag op de Playground in Prinsenhof

Actueel 416 keer gelezen

Leidschendam - Net als vorig jaar is er in juni weer een Buitenspeeldag op de Playground in de Prinsenhof. In samenwerking met Jantje Beton en WOeJ organiseert SenW woensdag 13 juni diverse sport- en spelactiviteiten voor de jeugd, zoals flessenvoetbal en waterpistolentrefbal. De Buitenspeeldag wordt afgesloten met de verkiezing van de Beste Buitenspeler.

Tijdens Buitenspeeldag kunnen kinderen meedoen met onder meer flessenvoetbal, knikkeren, stoepkrijten en waterpistolentrefbal. Ook is er een buikschuifluchtkussen en schminkkraampje. Er zijn leuke prijzen te winnen in de categorieën: beste buitenspeler, beste waterdrinker en beste schoonmaker. Daarnaast vertelt Edwin Maas van Vidomes over de woningen en portieken in de wijk De Prinsenhof. Avalex is ook van de partij met onder meer het afvalspel.

De gezellige middag op de Playground Prinsenhof wordt geopend met de officiële lancering van het Goed Bezig! logo, behorende bij het project Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Sport en Welzijn (SenW) werkt in opdracht van de gemeente Leidschendam-Voorburg aan de bevordering van een gezonde leefstijl onder de jeugd. Miriam Blom, JOGG-regisseur van de gemeente, licht toe: "De gemeente vindt het belangrijk om zoveel mogelijk kinderen en jongeren op een gezond gewicht te krijgen en te houden. In Nederland hadden jongeren in de leeftijd van 4-17 jaar in 2016 13,6% overgewicht, waarvan 2,7% ernstig."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant