De zaal in wijkcentrum de Plint zal bomvol tijdens de informatiemiddag 'Voel je thuis'. (Foto: Inge Koot)
De zaal in wijkcentrum de Plint zal bomvol tijdens de informatiemiddag 'Voel je thuis'. (Foto: Inge Koot)

Informatiemiddag langer zelfstandig wonen

Actueel 344 keer gelezen

Leidschendam – Hoe zorg je ervoor dat je zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen? Dat onderwerp stond centraal tijdens de informatiemiddag 'Voel je Thuis' in wijkcentrum de Plint in Leidschendam. 

De zaal zat bomvol op deze warme donderdagmiddag 7 juni. Het onderwerp leeft onder ouderen maar ook kinderen en mantelzorgers van ouderen waren aanwezig. Een aantal sprekers informeerden de aanwezigen maar de ouderen gingen ook in gesprek met elkaar over onderwerpen als werken aan een eigen sociaal netwerk, zorg op afstand als hulpmiddel, woningaanpassingen en hoe kan het Sociaal Servicepunt van de gemeente haar steentje bijdragen.

Er was ook een informatiemarkt ingericht met interessante leveranciers en stichtingen die hulp kunnen bieden aan de ouderen. Zo was daar M-Alert met een persoonlijk alarmapparaat en een sleutelkluis waarmee mantelzorgers en thuiszorgmedewerkers op een veilige manier binnen kunnen komen. Een ander handig hulpmiddel is het Sensara HomeCare systeem waarmee er op een passieve manier alarm wordt geslagen op basis van inactiviteit. Dus bij vallen in de douche en niet terugkeren in de woonkamer of bij het niet thuiskomen in de avond registreert het systeem inactiviteit en wordt de mantelzorger gewaarschuwd. Maar het gaat niet alleen om handige snufjes, ook de particuliere thuiszorgorganisatie Saar aan Huis is aanwezig en informeert de ouderen over de ondersteuning die zij de ouderen kunnen bieden. Ook het Rode Kruis met al haar activiteiten voor ouderen, de brandweer met tips, Dienstencentrum Duivenvoorde die 55-plus woningen aanbiedt zijn vertegenwoordigd op de informatiemarkt. 

Het was warm maar dit weerhield de ouderen er niet van de tijd te nemen om zich te laten informeren over alle mogelijkheden om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant