Afbeelding

Zwerfafval safari in Leidschendam Centrum

Actueel 378 keer gelezen

Leidschendam - Dit jaar is de zesde editie van de verkiezing naar het schoonste winkelgebied, een initiatief van Stichting Nederland Schoon. Winkelgebied Leidschendam Centrum doet mee en gaat voor goud. Op 30 juni wordt jong en oud uitgenodigd om met de winkeliers op zwerfafval safari te gaan in het oude centrum en de omliggende wijken.


Uit onderzoek van Stichting Nederland Schoon blijkt dat in 2018 al 70% van de gemeenten actief inzet op schone winkelgebieden. Een zwerfafvalvrij straatbeeld heeft invloed op de beleving van inwoners en het winkelende publiek. Het leven op straat en het winkelen wordt als prettiger ervaren. Een schoon winkelgebied en opgeruimde wijken geven een gevoel van veiligheid, een aangenamere beleving en een positieve en sociale houding. Wanneer ondernemers betrokkenheid tonen in hun winkelgebied, ervaren de bezoekers dit als zodanig en gedragen zij zich 'schoner'. Oftewel schoon houdt schoon. 


De zwerfafval safari van 30 juni is ontstaan vanuit een burgerinitiatief en een vergelijkbaar evenement in de wijk Prinsenhof. Het doel van het event is vooral het creëren van bewustwording van zwerfafval op straat en tussen het groen in de wijken. Daarnaast doorbreekt de winkeliersvereniging graag het taboe dat heerst op het opruimen van andermans afval. De ondernemers dagen Leidschendammers uit met elkaar de handen uit de mouwen te steken en er vooral een gezellige activiteit van te maken. De harde werkers die na afloop een lunch willen genieten kunnen zich vooraf opgeven via de onderstaande websites of bij van Rijn Culinair. De exacte verzamel- en lunchlocatie volgt nog.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant