Dennis Brand van Bike Totaal Thijs Brand in zijn winkel bij de uitgebreide afdeling Koga fietsen (foto/tekst: DJ).
Dennis Brand van Bike Totaal Thijs Brand in zijn winkel bij de uitgebreide afdeling Koga fietsen (foto/tekst: DJ).

Brand gestopt met scooters en brommers

Actueel 2.023 keer gelezen

Leidschendam - Bike Totaal Thijs Brand aan de Damlaan in Leidschendam is gestopt met de verkoop en onderhoud van scooters, snorfietsen en brommers.

Ruim 61 jaar heeft Thijs Brand zich beziggehouden met de verkoop, reparatie en onderhoud van brommers. Daar is nu een einde aan gekomen. "Binnen twee maanden tijd zegden mijn twee monteurs hun baan op", laat Dennis Brand weten. "Ondanks dat we volop op zoek zijn geweest naar nieuwe monteurs, is het niet gelukt om vakbekwame vervangers te vinden. Omdat we daardoor niet meer konden voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die wij onszelf hebben opgelegd, hebben wij moeten besluiten om de afdeling scooters, snorfietsen en brommers te sluiten", aldus Dennis. "Vanaf het begin heeft mijn vader brommers verkocht, gerepareerd en onderhouden en zelfs ook nog een tijd motoren. Maar we konden de afgelopen maanden niets eens één goede vervanger voor onze vertrokken monteurs vinden. Daarmee houdt het voor ons op." Het gaat hem wel aan het hart. "Ik heb mijn vriendin ontmoet toen zij een witte Vespa bij ons kwam kopen", vertelt hij.

Het positieve is dat hij nu zijn afdeling fietsen van het merk Koga flink heeft kunnen uitbreiden. Hij is officieel dealer van het merk en heeft door de uitbreiding nu de grootste collectie Koga fietsen van de hele Haagse regio. "De verkoop van fietsen, en dan met name Koga en de e-bikes, groeit bij ons nog steeds, terwijl de verkoop van scooters en bromfietsen een beetje stabiel bleef. Ook zijn we nu dealer geworden van Brompton, als het ware de Rolls Royce onder de vouwfietsen. Daarnaast gaan we het assortiment bakfietsen flink uitbreiden." Ondanks dat de afdeling scooters is opgeheven is Brand nog steeds op zoek naar personeel. "We hebben een goed en leuk team, maar we kunnen eigenlijk nog wel een extra fietsmonteur gebruiken", laat Brand weten.

Alle afspraken met klanten voor wat betreft onderhoud, servicebeurten, garanties, enz. zijn overgegaan naar Mi-Scoot aan de Oude Middenweg 241d in Den Haag (Leidschenveen).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant