Afbeelding

Tweede speelronde jeugdvoetbalkampioenschap

Actueel 597 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Maandagavond werd de tweede speelronde gevoetbald van het SPORT2000 Jeugd Voetbal Kampioenschap Leidschendam-Voorburg (JVK LD-VB) 2018, waaraan Wilhelmus, Forum Sport, SEV en RKAVV deelnemen.

SEV JO13-Forum Sport JO13 2-3

Beide clubs waren aan elkaar gewaagd. SEV speelt het toernooi met de huidige lichting JO13, omdat de krachtsverschillen anders te groot zouden zijn. Hoofdtrainer Dennis Appelo, die komend seizoen de JO15 traint en coacht, vindt dat ook beter. "Niemand heeft er wat aan dat wedstrijden in 10-0 eindigen. Ik heb nu 4 spelers laten meedoen die volgend seizoen in de JO13 zitten. De uitslag is reëel." Eigenlijk helpt SEV de overige clubs, vindt Appelo. "Omdat wij niet met de beoogde teams voor komend seizoen aan het toernooi deelnemen, wordt de weerstand voor de andere clubs groter. Wij doen onszelf eigenlijk tekort, want we beginnen later aan onze voorbereiding." Forum Sport JO13-trainer Ian Baggerman heeft hele andere zorgen. "Ik heb een grote groep en wil iedereen dit toernooi in actie zien. Van HBS en VUC heb ik een speler erbij en er blijft maar één iemand over van de groep die ik dit seizoen had." Baggerman kreeg in maart de nieuwe spelerslijst. "Ik ben vanaf dat moment ook meer gaan kijken naar de JO13-2 en de JO12-1 om een goed beeld te krijgen van wat er rondloopt." Dit seizoen eindigde Forum Sport JO13-1 op de 3e plaats in hun Hoofdklasse. Baggerman: "Promotie naar de landelijke 4e divisie zat er net niet in, maar er gaan wel 3 spelers van ons naar een betaald voetbalorganisatie." Dat SEV met oudere spelers speelde vindt hij op zich niet erg. "Ik zie mijn spelers graag onder weerstand spelen, maar ik zie mijn ploeg ook graag aan voetballen toekomen, zodat ik weet wie ik uiteindelijk ga kiezen." Overigens voetbalt Baggerman komend seizoen zelf bij Voorschoten'97. "Onze thuiswedstrijden spelen we om 8:30 uur. Uitwedstrijden is even afwachten. Mijn trainingsdagen zijn anders dan die van de JO13, dus ik ben altijd bij mijn ploeg."

Wilhelmus JO17-RKAVV JO17

Beide clubs troffen elkaar dit seizoen ook in hun Hoofdklasse. RKAVV degradeerde naar de eerste klasse en Wilhelmus liep promotie naar de landelijke 4e divisie mis door de nacompetitiefinale van BVCB te verliezen. Beide clubs houden dezelfde hoofdtrainers JO17.

Ramon van Steekelenburg kan putten uit een grote groep spelers en heeft dus wat te kiezen. "Wilhelmus heeft weer aantrekkingskracht. We hebben spelers van andere clubs op hun eigen verzoek op proef. We maken ook zo snel mogelijk onze definitieve spelersgroep bekend, zodat de proefspelers weten waar ze aan toe zijn en voor 15 juni kunnen overschrijven." RKAVV JO17 hoofdtrainer Nick Wijsman zit in een andere positie. "Mijn spelersgroep wordt drastisch jonger, omdat spelers gedurende het seizoen al en ook na onze laatste competitiewedstrijd zijn vertrokken. Bij Wilhelmus speelt er bijvoorbeeld één van ons. De degradatie was een ramp, maar het weglopen van spelers gedurende het seizoen was dat helemaal." Hoofd jeugdopleidingen van RKAVV Jan de Jong jr. heeft begrip voor Wijsman's situatie. "Hij kent de situatie. We zijn voortdurend met elkaar in overleg. We beginnen eigenlijk helemaal vanaf nul. Op zich is dat niet erg voor een trainer, maar we moeten wel kwaliteit overhouden. Nu liep er maar één speler, mijn aanvoerder, die dit seizoen al in de JO17-1 speelde. Op de bank heb ik nog iemand die langdurend geblesseerd is geweest en eigenlijk nog niet wedstrijdfit is. Ik heb mijn nieuwe spelersgroep tot nu toe pas 2x getraind. Er zal heus wel weer kwaliteit op het veld komen te staan, alleen is het nu even behelpen." Zelf heeft Wijsman geen ambities meer op zelf te gaan voetballen. "Ik ben destijds van RCL naar RKAVV gekomen om in het eerste elftal te voetballen. Ik raakte langdurend geblesseerd, revalideerde en heb nog wat wedstrijden in het 3e elftal gespeeld met oud-eerste elftalspelers. Dat was erg leuk, maar inmiddels had ik een nieuwe ambitie in het trainen en coachen van de jeugd gevonden. Inmiddels heb ik een gezin. Ik ga niet zeven dagen per week naar de club."

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant