Ook de Dorpskerk is inmiddels mooi uitgelicht. (Foto's: Wim Schoevers)
Ook de Dorpskerk is inmiddels mooi uitgelicht. (Foto's: Wim Schoevers)

Weer meer licht gereed op de sluis

Actueel 470 keer gelezen

Leidschendam - Met de voltooiing van de installatiewerkzaamheden aan de Dorpskerk is weer een icoon rond de sluis verzekerd van een monumentale uitstraling in de donkere avonduren. De afgelopen maanden is gestaag doorgewerkt aan het project Licht op de Sluis met de installatie van lichtarmaturen en aan het testen van lichtontwerpen op locatie. Het plaatsen van lichtarmaturen rond de torenspits, op het dak en in de bestrating van de Dorpskerk is inmiddels volledig afgerond. Voorlopig is daar niets van te zien, want tot de officiële ingebruikstelling van alle lichtlocaties blijft het licht uit.  

Vanwege de belangrijke functie van het Prof. Dolkgemaal voor 'droge voeten' in Leidschendam-Voorburg is ook aan het interieur van dit object gedacht. Door het aanlichten van de pompmotoren krijgt de functie van het gemaal meer aandacht. De mogelijke uitwerking daarvan is begin mei samen de beheerder, Hoogheemraadschap Delfland, bekeken. 

Met het oog op een soepele voortgang van het project Licht op de Sluis is op 8 mei een rondgang gemaakt met een delegatie van de Welstands- en Monumentencommissie van de gemeente Leidschendam-Voorburg langs gerealiseerde lichtvoorzieningen en ter bespreking van nog aan te brengen installaties. Hun conclusie luidde dat men in principe akkoord is met de uitwerking van de locaties qua montage van lichtarmaturen e.d. De commissie sprak waardering uit voor de zorgvuldige aanpak. De komende maanden krijgen Houtzaagmolen De Salamander, het Dolkgemaal en de Petrus & Pauluskerk hun lichtvoorzieningen. 

Meer informatie: www.lichtopdesluis.nl.
 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant