Logo hetkrantje-online.nl
Bij de kraam van Groei & Bloei kon je plantjes halen, om die vervolgens zelf te planten en gratis mee naar huis te nemen (foto: Ot Douwes).
Bij de kraam van Groei & Bloei kon je plantjes halen, om die vervolgens zelf te planten en gratis mee naar huis te nemen (foto: Ot Douwes).

Drukke plantjesdag in Stadstuin Rusthout

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Het was gezellig druk in Stadstuin Rusthout op woensdagmiddag 13 juni tijdens de vijfde Nationale Tuinweek van Groei & Bloei.

In samenwerking met de Stichting Vrienden van Rusthout werd die dag 'Plantjesdag' georganiseerd voor kinderen en volwassenen. Groei & bloei zorgde voor plantpotjes, potgrond en een partij kruidenplanten die je zelf in een potje kon komen planten. De stand van Groei & Bloei werd daarom druk bezocht. Er waren (groot)ouders met kinderen massaal naar de plantjesdag gekomen. Er mochten gratis kleine plantjes meegenomen worden.

Klinkt Citroenkruid al een beetje apart, wat valt er dan te denken over het Colaplantje. Kinderen vonden de naam al zeer interessant en de geur doet echt aan Cola denken als er over de blaadjes gewreven wordt. Door de plantjes thuis goed te verzorgen zal het binnen enkele maanden opgroeien tot een volgroeid exemplaar, waarvan je kunt oogsten en de maaltijden heerlijk mee op smaak kan brengen of een gezond kopje thee kunt zetten.

Elders in de stadstuin ging het werk gewoon door. Alex Duivenvoorden, de vrijwilliger van de Stadstuin Rusthout van het eerste uur timmerde panlatten op het nieuwe duivenhok en legde daarna de dakpannen. De duiven krijgen straks een prima onderkomen om dag en nacht beschut te kunnen verblijven.

Meer berichten