Afbeelding

Forum Sport SPORT2000 Jeugdvoetbalkampioen

Actueel 971 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Maandagavond werden de laatste wedstrijden gevoetbald in de SPORT2000 Jeugdvoetbalkampioen. Forum Sport werd verenigingswinnaar. Wilhelmus, RKAVV en SEV volgden. De organisatie kijkt terug op een geslaagd eindeseizoentoernooi.

SEV JO12-Wilhelmus JO12 11-1
Katwijks 3e divisionist Quick Boys clubicoon Maarten Bak (114 officiële doelpunten & 245 competitieduels) stopte in 2013 met voetballen op prestatief niveau. Hij voetbalt nog in Quick Boys 4. Bak is gymleraar en al 3 jaar trainer van het team van zijn zoon. "Ik woon met mijn gezin in Den Haag-Leidschenveen. Toen mijn zoon lid werd van Wilhelmus ging ik mee." De dikke nederlaag tegen SEV ziet Bak in perspectief. "SEV was dit seizoen poulegenoot van onze JO11-1. Mijn team was dit seizoen de JO11-2. In alles was SEV een maat te groot. Daar is niks mis mee. Wij weten wat ons te doen staat. Daar is dit toernooi ook voor bedoeld. De spelers vinden het natuurlijk niet leuk om met zo'n uitslag te verliezen, maar ik heb ook heel veel goede dingen gezien. Niemand wordt ook maar iets kwalijk genomen. Het is zoals het is en het komt goed."

RKAVV JO19-Forum Sport JO19 4-3
Beide clubs zitten komend seizoen weer bij elkaar in de poule. Forum Sport degradeerde uit de landelijke 2e divisie. RKAVV eindigde onderin de landelijke 3e divisie. Bij Forum Sport zat hoofd jeugdopleidingen Sinan Babacan op de bank. "De beoogde trainer-coach Curtis Martels (ex-speler RKAVV & Wilhelmus) heeft wel het diploma, maar niet de licentie, waarvoor je aanvullende punten kunt krijgen door het bijwonen van KNVB-bijeenkomsten. Curtis heeft zich absoluut bewezen in onze JO17, waarmee hij zich dit seizoen in de 3e divisie wist te handhaven, maar we hebben toch afscheid van hem moeten nemen." De JO19 van Babacan (o.a. ex-jeugdtrainer Sparta) was niet compleet. "We gaan met een groep van 19 spelers, waaronder ook een aantal nieuwe, en een nieuwe trainer de competitie in. Van die groep ontbraken er nog een aantal." Stefan Duppen was hoofd jeugdopleidingen bij RKAVV. "Ik heb meer affiniteit met het trainen en coachen van een team dan met het coachen, aansturen en begeleiden van een groot team trainers, kwam ik achter." RKAVV heeft 3 nieuwe spelers in de JO19. Duppen: "En dat hadden er meer kunnen zijn, maar we hebben een keuze gemaakt voor spelers met specifieke kwaliteiten die we nog niet hadden. Onze eigen jeugd heeft voorrang. Bovendien willen wij geen spelers die een lange reistijd nodig hebben om bij ons te komen voetballen. Als het in het team tegenzit blijven die eerder weg." De nieuwe spelers komen van DHC, Die Haghe en Vredenburch. Sten Lever komt van die laatste club. "Mijn broer Erik speelde al bij RKAVV en was dit seizoen aanvoerder van de JO19. Hij gaat nu naar de seniorenselectie. Ik speel vanaf mijn 4e bij Vredenburch en wil eens gaan bekijken hoe ver ik bij RKAVV kom. Op mijn scooter ben ik binnen 20 minuten bij de club, dus aan het reizen zal het niet liggen."

Toegevoegde waarde
Toernooi-initiatiefnemer Marc Duijs van SPORT2000 Voorburg kijkt terug op een geslaagd toernooi. "We staan constant voor nieuwe uitdagingen. De eerste jaren hadden we 6 leeftijdscategorieën. Door de veranderde competitieopzet van de KNVB zijn dat er nu 9. Het eindeseizoentoernooi is de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen." Medeorganisator Sebastiaan Gijsbertsen (RKAVV) ziet tendensen. "Het toernooi past precies in de speeldagenkalender van de KNVB. Forum Sport heeft de grootste kweekvijver, Wilhelmus is aardig op weg dat te evenaren, RKAVV slinkt in de breedte. Zelfs na een eventuele fusie met SEV zijn we de kleinste. SEV viert incidentele successen. Kijk naar hun JO12. Een toevallige samensmelting van eigen talenten, ontzettend leuk voor de club en geweldig voor dit toernooi."


 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant