Impressie van het nieuwe (tijdelijke) clubhuis van de Voorburgse Rugbyclub dat wordt gebouwd aan De Star in Leidschendam.
Impressie van het nieuwe (tijdelijke) clubhuis van de Voorburgse Rugbyclub dat wordt gebouwd aan De Star in Leidschendam.

Eigen clubgebouw mijlpaal voor Voorburgse Rugby Club

Actueel 904 keer gelezen

Leidschendam - In december vorig jaar heeft de gemeenteraad besloten dat de Voorburgse Rugby Club (VRC) een eigen locatie krijgt op sportpark De Star in Leidschendam (naast de Pitch en Putt Golf). Het betreft in principe een tijdelijke locatie voor enkele jaren, in afwachting van nadere besluitvorming over woningbouw ter plaatse. Afgelopen week ging de eerste schop in de grond, waarmee een nieuwe mijlpaal is bereikt .

VRC is een rugbyclub die zich uitsluitend op de jeugd richt (4 tot 18 jaar) en veel nadruk legt op de rugby values: discipline, respect, integriteit, kameraadschap, trots, passie en plezier. De club bestaat sinds 2015 en is sindsdien als kool gegroeid. Op dit moment kent de vereniging ca. 175 leden en proefleden. Daarmee is de club waarschijnlijk de snelst groeiende sportclub binnen de gemeente. Sinds de oprichting leidt de club vanwege ruimtegebrek echter noodgedwongen een nomadenbestaan. Afwisselend wordt gespeeld op verschillende 'gastlocaties' en openbare veldjes in en rondom de gemeente. Daar komt dus nu met de verhuizing naar De Star een einde aan, en wordt een belangrijke belemmering voor verdere groei weggenomen.

Afgesproken is dat de gemeente voor de aanleg van het veld en de omheining zorgt, en VRC voor het clubhuis. Dat laatste is natuurlijk een uitdaging voor een jonge club als VRC . Er worden dan ook volop sponsors en fondsen aangeschreven en fundraisers georganiseerd om voldoende geld en materialen bij elkaar te krijgen. Dat gaat de goede kant op maar donateurs blijven zeer welkom! (voor contact: sponsoring@voorburgserugbyclub.nl). Inmiddels heeft VRC een tweedehands schottenkeet op de kop kunnen tikken die door de leden zelf is gedemonteerd en op locatie weer wordt opgebouwd.

Parallel hieraan is de aannemer gestart met de werkzaamheden voor het nieuwe veld. Naar verwachting is de aanleg van het veld geheel gereed voor de bouwvak. VRC wil in juni de fundering van het nieuwe clubhuis gereed hebben, zodat in juli de opbouw van het clubhuis kan plaatsvinden. Augustus wordt dan gebruikt om het clubhuis verder af te bouwen en in te richten.

De locatie aan De Star waar het clubgebouw en het rugbyveld worden gerealiseerd (foto: pr VRC).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant