Leerlingen in Romeinse outfit brengen de eerste stoeptegels naar de voorkant. (foto's Inge Koot)
Leerlingen in Romeinse outfit brengen de eerste stoeptegels naar de voorkant. (foto's Inge Koot)

Sint Maarten legt eerste stoeptegel

Actueel 584 keer gelezen

Voorburg - De start van het zomerfeest op donderdag 28 juni op de Sint Maartensschool was dit jaar wel even anders dan voorgaande jaren. Niemand minder dan Sint Maarten zelf was aanwezig op deze zonnige donderdag. Niet alleen om het schoolfeest officieel te openen maar ook om de eerste stoeptegel te leggen voor het te bouwen amfitheater op het schoolplein.

Kort voor de zomervakantie vindt ieder jaar het zomerfeest plaats voor ouders en leerlingen van de Maartensschool. Met de officiële opening door Sint Maarten wordt tevens de eerste aanzet gegeven voor de aanleg van het nieuwe schoolplein. 
Na ruim drie jaar van keuzes maken, ontwerpen en geld inzamelen is het zover. In de zomervakantie zal het schoolplein op de schop gaan! Op het nieuwe plein zal het accent vooral op het bewegen en meer groen komen te liggen, waardoor de Sint Maartensschool werkt aan een gezonde(re), sportieve school. Maar, ook in het kader van de erfgoedlijn, zal het Romeinse thema in het schoolplein terugkomen. Dit is dan ook de reden van het bezoek van Sint Maarten.

Symbolisch hebben leerlingen in Romeinse outfit de eerste stoeptegels, die nodig zijn voor de aanleg van twee amfitheaters, naar de voorkant gebracht. Deze amfitheaters zullen in de zomervakantie gemaakt worden van oude stoeptegels. Het zal een plek worden waar ouders kunnen wachten maar waar ook lesgegeven kan worden.

Bij de verdere inrichting van het nieuwe schoolplein ligt de nadruk op bewegen. Er komt onder andere een avonturenpad voorzien van veel groen en een Romeinse klimtoren. Om het schoolplein te financieren heeft de school niet alleen fondsen aangeschreven zoals Fonds 1818 en Jantje Beton. Ook de gemeente en de Stichting Panta Rhei hebben haar steentje bijgedragen. Daarnaast hebben de leerlingen verschillende activiteiten ondernomen zoals een flessenactie en een sponsorloop. En ouders hebben gedoneerd tijdens de kerstborrel. 

Het schoolplein is na de zomervakantie klaar. Dan kunnen de leerlingen sportief spelen, worden er lessen gegeven in het amfitheater en gymlessen op de rest van het schoolplein en kunnen ouders de amfitheaters gebruiken om te wachten als de kinderen uit school komen. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant