Afbeelding

Strijd tegen windturbine gaat door

Actueel 440 keer gelezen

Leidschendam – Bewoners van de Zeeheldenwijk geven hun strijd tegen de windturbine nog niet op. Op 26 juni heeft de bewonersgroep Windturbine Vlietzone besloten in beroep te gaan tegen de vergunningverlening door Rijkswaterstaat aan VOF De Haagse Molen.

De inwoners hebben de gemeente gevraagd hen te ondersteunen. De gemeente gaat de inwoners helpen met juridisch advies. Naast de ondersteuning die de gemeente de bewonersgroep Windturbine Vlietzone zal geven in haar beroepsprocedure tegen het besluit van Rijkswaterstaat, zal de gemeente zich blijven inzetten om de leefbaarheid in de Zeeheldenwijk te vergroten.

De inwoners van de Zeeheldenwijk ondervinden geluidhinder maar ook storen de inwoners zich aan het uitzicht op de windturbine en veroorzaakt de intense verlichting overlast. Het college gaat een brief sturen aan het college van Den Haag over de moties vanuit de Haagse gemeenteraad en de aanpak van de hinder die omwonenden van de windturbine ondervinden.

Daarnaast gaat de gemeente met het Hoogheemraadschap van Delfland en bewoners overleggen over de aanplant van extra bomen aan de Broekweg. De gemeente zal via een brede bewoners-enquête in kaart brengen op welke gebieden de bewoners van de wijk overlast ervaren. En de gemeente gaat contact opnemen met ProRail, de NS en HTM om te komen tot oplossingen voor de hinder van de NS-werkplaats aan de Westvlietweg. Daarnaast gaat de gemeente contact opnemen met RWS om na te gaan of de geluidsafscherming langs de A4 / N14 voldoet aan de wettelijke normen. Indien dit niet het geval blijkt te zijn, zal de gemeente er bij RWS op aandringen alsnog extra geluidschermen te plaatsen. 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant