De HH Petrus en Pauluskerk in Leidschendam (foto: Kiek de Vreught).
De HH Petrus en Pauluskerk in Leidschendam (foto: Kiek de Vreught).

Subsidie voor restauratie Petrus en Pauluskerk

Actueel 403 keer gelezen

Leidschendam - De provincie Zuid-Holland verleent ook dit jaar subsidie aan 21 initiatiefnemers die zich inzetten voor de restauratie van rijksmonumenten, waaronder de HH Petrus en Pauluskerk te Leidschendam.


Er is bij de provincie voor 2018 een subsidieplafond van € 3.444.000,00 voor de restauraties van rijksmonumenten vastgesteld. Met deze subsidie krijgt een 16-tal eigenaren, mede dankzij de provincie Zuid-Holland, de kans de door hen voorgestelde restauratie ten uitvoer te brengen. Met verhoging van het subsidieplafond naar € 4.171.000,00 door Provinciale Staten zijn daar nog eens 5 eigenaren bij gekomen die met hun restauratieplan ook voldoen aan de criteria.

De categorieën van monumenten waarvoor subsidie beschikbaar gesteld wordt, zijn divers. Zo komen in aanmerking de voormalige Cichoreifabriek in Ouddorp, de Waaiersluis in Gouda, de Witte Boerderij in Heinenoord en het voormalige Stokvisgebouw in Rotterdam.

Ook is subsidie nodig voor het religieuze erfgoed, waartoe de HH Petrus en Pauluskerk te Leidschendam, de toren van de Nederlands Hervormde kerk te Piershil en die van de Oude Kerk te Delft behoren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant