Dambelang laat van zich horen tijdens Raadsforum van 3 juli
Logo hetkrantje-online.nl

Dambelang laat van zich horen tijdens Raadsforum van 3 juli

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Tijdens het Raadsforum van dinsdag 3 juli staat de zienswijzennota betreffende het Molenpad geagendeerd. Heet hangijzer is en blijft het parkeren. Ondernemers en inwoners van het Damcentrum vinden de plannen zoals ze door voormalig wethouder Kist zijn bedacht destructief voor het Damcentrum en Leischendam-Zuid. Het is nu aan de nieuwgekozen gemeenteraad om hun oordeel te vormen en te vellen. DamBelang lanceerde eerder al de campagne 'StoP de Waanzin!' en komt nu met de vervolg slogan 'D'r op of D'r onder' in de hoop het tij te kunnen keren.

Dambelang vindt alle ontwikkelingen rondom het bouwplan Molenpad op een slecht geregisseerde klucht lijken: "Verkiezingsstunts, zoekgeraakte zienswijzen, niet bezorgde of zoekgeraakte gemeentelijk post, klankbord,- en begeleidingsgroepen die worden genegeerd, ambtenaren die het voormalig college openlijk afvallen, parkeerbalansen die als sprookjesboek niet zouden misstaan en een fietsende voormalig wethouder die elektrische deelauto's als enige oplossing ziet."

"Dat de politieke partijen alsnog het licht kunnen zien bleek afgelopen week maar weer eens. Gemeentebelangen kwam uit de kast als voorstander van de extra oeververbinding en was bang dat het nieuwe college hun verkiezingsbelofte niet na zou komen," zegt Leon de la Croix van Dambelang. "Deze nieuwe draai van Gemeentebelangen stemt ons positief, beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Nu de plannen voor het Leytsche Hof bekend zijn gemaakt is weer bevestigd dat DamBelang het al die tijd bij het juiste eind had. Weer zullen er parkeerplaatsen verdwijnen en alle beschikbare ruimte voor een eventueel alternatief in het Damcentrum is hiermee definitief 'van de kaart'. Het Molenpad is de laatste mogelijkheid om het Damcentrum en Leidschendam-Zuid te redden van het door de gemeente zelf gecreëerde parkeerprobleem."

Kim Jong, DamBelanger en bestuurslid van Wijkvereniging Leidschendam-Zuid: "Onze gemeenschappelijke problemen betreffende bereikbaarheid en parkeren hebben inwoners en ondernemers van Leidschendam verenigd. Waar de gemeente vroeger garen spon bij de klassieke grenzen (de Vliet), waardoor plannen in gebeid A onopgemerkt problemen in het andere gebied konden veroorzaken zijn definitief voorbij."

Het is nu voor alle inwoners en ondernemers afwachten wat er gaat gebeuren. Het signaal vanuit de inwoners en ondernemers is duidelijk en niet te negeren: "Luister naar uw inwoners en ondernemers. Gemeente doe wat goed is voor het Damcentrum en Leidschendam-Zuid. Zorg voor voldoende parkeerplaatsen. Het Damcentrum is zo mooi opgeknapt en we laten dit niet verpesten!"

DamBelang zal niet afwachten en zal 3 juli zeker van zich laten horen tijdens het Raadsforum in Huize Swaensteyn.

Meer berichten