De molens van Leidschendam-Voorburg presenteren zich op een lokale Molendag (foto Charles Groeneveld).
De molens van Leidschendam-Voorburg presenteren zich op een lokale Molendag (foto Charles Groeneveld).

Muziek in de molens op lokale Molendag

Actueel 402 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De molens De Vlieger en De Salamander presenteren zich weer op de Molendag Leidschendam-Voorburg op zaterdag 7 juli. Dit jaar gebeurt dat met Muziek in de Molens.

Er zijn muzikale optredens van het Shantykoor Midscheeps en Angelique Schipper. In beide molens zijn rondleidingen en extra activiteiten voor kinderen. De Molendriegang nabij Stompwijk kan alleen van de buitenkant bezocht worden. De molens zijn geopend van 11.00 tot 16.00 uur en zijn gratis toegankelijk. Deze dag start ook de molenfotowedstrijd.

Het Shantykoor Midscheeps treedt op in De Vlieger om 13.30 uur; Angelique Schipper vermaakt om 15.00 uur het publiek met haar zang en theater. Het IVN organiseert bij de molen weer speuren in de slootjes, er zijn rondleidingen en er worden pannenkoeken gebakken. Bij Molen De Salamander is Angelique Schipper om 13.30 present en om 15.00 uur laat Midscheeps van zich horen. Kinderen kunnen figuurzagen, er zijn zaagdemonstraties en rondleidingen.

Ook start de molenfotowedstrijd. De opdracht is simpel: maak een aantal foto's van de molens. Leden van de Fotokring Leidschendam zijn aanwezig voor advies en ondersteuning. Tot 15 augustus kan men foto's inzenden. Een deskundige jury maakt op Monumentendag 8 september, de winnaars bekend. Molen de Vlieger is te vinden in de polder Essesteijn aan het Essenpad in Voorburg. De Salamander staat in Leidschendam aan De Wiek (bij de Vliet).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant