Drukte rond de sluis. Vanwege de veiligheid wil de provincie hekjes en heggen plaatsen (archieffoto pr).
Drukte rond de sluis. Vanwege de veiligheid wil de provincie hekjes en heggen plaatsen (archieffoto pr).

Toch plaatsing hekjes en heggen bij sluis

Actueel 705 keer gelezen

Leidschendam - Er wordt in het najaar groot onderhoud uitgevoerd aan het sluiscomplex. Bij de presentatie van de plannen, werd duidelijk dat de provincie voornemens is niet alleen onderhoud te plegen aan de sluis, maar daarbij ook heggen en hekken wil plaatsen rond de sluiskolk.

Tegen de plaatsing van hekjes en heggen werden zo'n 3.000 handtekeningen opgehaald omdat deze ten kosten zouden gaan van de toegankelijkheid van de terrassen en het sluiscomplex. Het CDA stelde naar aanleiding hiervan schriftelijke statenvragen. Uit de antwoorden van Gedeputeerde Staten blijkt dat GS niet van plan is om de plannen te veranderen.

"Het college werkt primair aan het veiliger maken van het sluiscomplex voor werknemer en bezoeker", aldus GS. "Er wordt groot onderhoud uitgevoerd aan het gehele sluiscomplex. De sluis moet daarbij wettelijk gezien in overeenstemming worden gebracht met de eisen uit de Machinerichtlijn (2006/42/EG). Handhaven van de huidige situatie is vanwege het belang van veiligheid naar ons oordeel geen reële optie."

"Daarbij is veel aandacht voor het in stand houden van het monumentale karakter van het sluiscomplex", voegt GS toe. "In overleg met de gemeente Leidschendam-Voorburg is daarom ter wille van het open karakter en de zichtlijnen van de sluis gekozen voor een combinatie van ranke hekjes en lage hagen (van ca. 70 cm)." 

Omdat de indieners van de petitie zouden hebben aangegeven alleen heil te zien in handhaving van de huidige situatie, geeft GS aan geen meerwaarde te zien in verder overleg over het onderhoudsplan en heeft het vastgesteld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant