Logo hetkrantje-online.nl
Jacco van Maldegem is de nieuwe fractievoorzitter van D66 (foto: Facebook).
Jacco van Maldegem is de nieuwe fractievoorzitter van D66 (foto: Facebook).

Jacco van Maldegem nieuwe fractievoorzitter D66

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - De D66-fractie in de gemeenteraad heeft een nieuwe voorzitter: Jacco van Maldegem. Hij volgt Lia de Ridder op, die de raad verlaat omdat zij op 3 juli is geïnstalleerd als wethouder in Wassenaar. Haar plaats in de raad zal worden ingenomen door Peter van Dolen.

Lia keerde na de verkiezingen niet terug als wethouder in Leidschendam-Voorburg, omdat D66 buiten de coalitie viel. Lia nam als lijsttrekker en fractievoorzitter wel plaats in de gemeenteraad. In Wassenaar krijgt zij opnieuw de kans haar kwaliteiten in te zetten met als wethouder die verantwoordelijk is voor de portefeuille onderwijs, kunst en cultuur, ouderenzorg, wonen, duurzaamheid en burgerparticipatie.
 
Fractievoorzitter Jacco van Maldegem is econoom en werkt als speechschrijver op het ministerie van Financiën. Hij kijkt uit naar zijn nieuwe rol: "Het is een grote eer om aanvoerder te mogen zijn van de ambitieuze groep D66'ers in de gemeenteraad. Ik ben blij met het unanieme vertrouwen dat zij in mij hebben." Jacco kijkt ook uit naar de terugkeer van Peter van Dolen in de fractie. "Peter brengt een schat aan raadservaring mee en is bovendien een heel prettige persoonlijkheid om mee samen te mogen werken."
 

Meer berichten