Wethouder Stemerdink kwam even persoonlijk poolshoogte nemen bij de asfalteringswerkzaamheden op de Rembrandtlaan (foto: gemeente LDVB).
Wethouder Stemerdink kwam even persoonlijk poolshoogte nemen bij de asfalteringswerkzaamheden op de Rembrandtlaan (foto: gemeente LDVB).

Bewoners Rembrandtlaan gematigd tevreden

Actueel 441 keer gelezen

Voorburg - Wethouder Stemerdink kwam dinsdag 3 juli even persoonlijk poolshoogte nemen bij de asfalteringswerkzaamheden op de Rembrandtlaan. Deze weg is na een herinrichting, waarbij o.a. de riolering is vervangen, nu weer open.

Bewoners van de Rembrandtlaan zagen die dag echter nog weinig redenen voor een feestelijke stemming. Zij waren bang dat het niet instellen van de toegezegde maximum snelheid van 30 km/u en het niet realiseren van een verkeersdrempel alsnog zouden zorgen voor een verslechtering van de verkeersveiligheid. Donderdag 5 juli gaf bewoonster Reina Bakker echter aan dat er alsnog 30 km/u borden waren geplaatst en er een optische verkeersdrempel was geschilderd. "Ik ben vreselijk gelukkig met de 30 km/u. Alleen weet ik niet of die optische drempel gaat werken. Op de Wijkerlaan ligt een verkeersdrempel die je echt niet met te hoge snelheid moet nemen, maar zo'n geschilderde drempel? En het is even afwachten of er daadwerkelijk gehandhaafd gaat worden."

De aanleg van ruime vrijliggende fietspaden heeft ervoor gezorgd dat de weg vrij smal is geworden, wat eveneens kan leiden tot snelheidsbeperking. Een nadeel is echter dat de stoep wat smaller is geworden en daardoor wat minder toegankelijk voor rolstoelen en scootmobielen. Tevens is het in- en uitstappen aan de weg wat lastiger geworden en zijn in/uitritten wat lastiger bereikbaar. Maar je kunt niet alles hebben.

UPDATE:

Ca. 60 bewoners hebben alsnog 'uit protest' met ca 60 bewoners een BBQ georganiseerd op het wegdek van  de Rembrandtlaan in Voorburg (die nog afgesloten was), waar zij het vooral hadden over de veiligheid en de maatregelen die volgens hen (alsnog) genomen zouden moeten worden.

Bewoners barbecuen 'uit protest' op de afgesloten Rembrandtlaan (foto: pr via Ap de Heus).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant