Logo hetkrantje-online.nl
Louis Cosman met Hans de Raad en Annet Weijermars. (Foto: Huygens Festival)
Louis Cosman met Hans de Raad en Annet Weijermars. (Foto: Huygens Festival)

Samenwerking Oude Kerk en Huygens Festival

  •   120 keer gelezen   Actueel

Voorburg - De voorbereidingen voor het Huygens Festival dat plaatsvindt op 7, 8 en 9 september zijn in volle gang. Dit jaar is de samenwerking met de Oude Kerk in het Huygenskwartier Voorburg verder versterkt. Voor zaterdagmorgen en -middag 8 september hebben de Oude Kerk en het Huygens Festival een gezamenlijk programma in de Oude Kerk.

Louis Cosman van de Oude Kerk is blij met de samenwerking met het Huygens Festival: "Het Huygens Festival valt samen met de Nationale Orgeldag en Open Monumenten Dag. Het is dan prima om elkaars programma's te versterken. De kerk is op 8 september open voor rondleidingen, het Marianne Orgel wordt bespeeld door onze eigen organist Jan Droogers en er zullen optredens van koren zijn."

Artistiek leider Hans de Raad heeft samen met voorzitter Annet Weijermars vanuit het Huygens Festival het gezamenlijke programma voorbereid: "Het programma is bijna definitief. Vanuit het Huygens Festival hebben we bijvoorbeeld de bekende organist Peter van Dijk bereid gevonden om een concert te geven, inclusief  een link naar de muziek van Constantijn Huygens. Ook het The Hague Hungarian Choir zal optreden. Op hun optreden afgelopen maart tijdens onze Amuse, het muzikale voorproefje op het hoofdfestival, hebben we veel positieve reacties gekregen. In september staat het koor in grote bezetting. Echt de moeite waard!"

Op de website www.huygensfestival.nl is de actuele status van het programma in de Oude Kerk en van de overige programma-onderdelen van het Huygens Festival 2018 op 7, 8 en 9 september te volgen. 


 

Meer berichten