Afbeelding

De cel in voor in brand steken van auto's in o.a. Voorburg

Actueel 368 keer gelezen

Voorburg/Den Haag - Een 24-jarige man uit Hellevoetsluis is door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot vijftien maanden cel, waarvan acht maanden voorwaardelijk. Dit omdat hij tot twee keer toe de auto van zijn ex-vriendin in brand had gestoken en ook nog twee auto's van haar familie.

De man kon er niet mee omgaan dat zijn vriendin de relatie had verbroken. Nadat hij eerst al haar auto in Voorburg in brand had gestoken, moesten ook twee auto's van zijn voormalige schoonfamilie in Den Haag het ontgelden toen zij uit angst voor de man onderdook in Wassenaar. Nadat hij haar adres had achterhaald, ging ook haar nieuwe auto in vlammen op. Bij deze branden raakten bovendien een aantal andere auto's in de buurt beschadigd.

De man bekende al snel na zijn aanhouding. Hij gaf aan dat hij tot zijn daden was gekomen uit woede en frustratie. Hij zou nog samen met zijn ex op vakantie gaan, maar uiteindelijk ging zij met een ander. In de woning van de man werden een luchtdrukpistool, een jerrycan, een nephandgranaat en een schriftelijke bedreiging aan het adres van de nieuwe vriend van zijn ex aangetroffen. Omdat de acties van de man bij zijn ex en haar familie – behalve schade – ook veel angst teweegbracht eiste de officier van justitie dertig maanden cel (waarvan tien maanden voorwaardelijk). De rechtbank legde echter een lagere straf op, onder meer omdat de verdachte vrij snel bekende en nooit eerder was veroordeeld.

Aan een aantal slachtoffers moet de veroordeelde zo'n 7000 euro schadevergoeding of smartengeld betalen en hij moet zich verplicht psychisch laten onderzoeken en, indien nodig, laten behandelen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant