(archieffoto Vlietland BV).
(archieffoto Vlietland BV). Foto: Jordy Kortekaas

Crowdfundingsactie voor afdwingen geluidwering langs A4

Actueel 410 keer gelezen

Leidschendam - Onder het motto 'Help mee aan een geluidsluw Vlietland' is de Vereniging Vrienden van Vlietland een crowdfundingactie gestart om juridische stappen tegen de provincie Zuid-Holland en BAM te kunnen bekostigen. Dit om de contractuele verplichting tot het aanleggen van 3500 meter geluidwering tussen de A4 en Vlietland/Vogelplas Starrevaart te vorderen.

In 2009 sloten de Provincie Zuid-Holland, BAM en verschillende milieu- en natuurorganisaties een overeenkomst om een geluidwering aan te leggen. De Provincie veranderde echter van mening en wilde van de eerdere afspraken af. Ton van Geijlswijk, secretaris van de vereniging: "Er werden diverse gelegenheidsargumenten opgevoerd. En hoewel deze argumenten werden weerlegd, weigeren Provincie en BAM nog altijd om de geluidwering aan te leggen. We hebben van alles geprobeerd om de Provincie haar verplichtingen te laten nakomen, maar we stuiten telkens op een muur van onwil."

Van Geijlswijk: "Een afspraak is een afspraak en een contract moet worden nagekomen. Dat is de basis voor het vertrouwen van de burger in de overheid. De Vrienden van Vlietland starten, samen met de bij Vlietland betrokken milieu- en natuurorganisaties, nu een juridisch traject om het aanleggen van de geluidsschermen alsnog af te dwingen. Advocatenkantoor BarentsKrans heeft inmiddels de eerste brief aan de Provincie en BAM verstuurd."

Er is brede steun voor geluidwering, zowel vanuit omwonenden als de gemeenteraden van Leidschendam-Voorburg én Voorschoten. Via www.vriendenvanvlietland.nl\geluidswering hopen de Vrienden genoeg geld op te halen om de benodigde juridische bijstand te betalen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant