Politiemensen bekommeren zich om het slachtoffer (foto: Rene Hendriks/Regio15).
Politiemensen bekommeren zich om het slachtoffer (foto: Rene Hendriks/Regio15). Foto: Rene Hendriks

Bestuurder uit zinkende auto gered

Actueel 2.240 keer gelezen

Leidschendam/Den Haag - UPDATE: Een automobilist is vanmiddag met zijn voertuig te water geraakt in de Vliet langs de Westvlietweg.

De bestuurder verloor ter hoogte van de werkplaats van de NS door onbekende oorzaak de macht over het stuur en reed het water in. In tegenstelling tot het eerdere bericht dat de man zelf uit zijn auto was gekomen, is nu gebleken dat de man bewusteloos was en door een passerende fietser en een vrachtwagenchauffeur uit de auto is gered alvorens zijn auto geheel onder water verdween. De man kon zichzelf niet bevrijden en zou anders zeker zijn verdronken.

Omstanders, medewerkers van de NS lijnwerkplaats en politiepersoneel hebben eerste hulp verleend. Dit is overgenomen door het ambulancepersoneel, waarna de man zonder spoed naar een ziekenhuis is vervoerd. De redders zijn even meegenomen naar de NS werkplaats, waar ze zich even konden afspoelen en droge NS kleding hebben gekregen.

Brandweerduikers hebben samen met de grote kraan van de brandweer de auto uit het water gehesen. De Westvlietweg werd enige tijd afgesloten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant