Auto's van ondernemers in de omgeving van het CBS-gebouw worden nog steeds bedekt met een laag stof (archieffoto Ap de Heus).
Auto's van ondernemers in de omgeving van het CBS-gebouw worden nog steeds bedekt met een laag stof (archieffoto Ap de Heus).

Geen vertrouwen meer in gemeente en sloper CBS

Actueel 456 keer gelezen

Voorburg - De ondernemers aan de Prinses Irenelaan en omgeving in Voorburg hebben geen vertrouwen meer in de gemeente Leidschendam-Voorburg en het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de sloop van het CBS-gebouw in Voorburg.

Nog altijd worden de auto's daar bedekt met een laag stof. Het sloopbedrijf zegde hoezen toe om de auto's te kunnen afdekken. Toen deze op zich lieten wachten, belden de ondernemers vorige week het bouwbedrijf op waar de hoezen bleven. Hen werd echter te verstaan gegeven dat zij nog even moesten wachten omdat de leverancier niet kon leveren in verband met vakantie. De ondernemers vinden dat zij worden gedupeerd omdat zij iedere dag veel tijd besteden aan het schoonspuiten van de voertuigen, want de klant verwacht een schone auto. Zij wenden zich nu tot de gemeente om schadeloos te worden gesteld voor de overlast die zij ondervinden en de extra kosten die zij moeten maken. Verder geven zij aan nog steeds niet helemaal gerustgesteld te zijn met betrekking tot de mogelijke aanwezigheid van asbest en het schadelijke kwartsstof.

Eerst zou asbest zijn aangetroffen, maar na onderzoek door de gemeente toch weer niet. De ondernemers zijn daardoor wat verward. Op de aanwezigheid van kwartsstof, dat bij inademing nadelige gevolgen kan hebben voor de luchtwegen, zou echter nog niet zijn getest terwijl de aanwezigheid daarvan zeer waarschijnlijk is.

De ondernemershebben de hulp ingeroepen van raadsleden omdat zij van mening zijn dat zij op deze manier hun bedrijven niet normaal kunnen runnen.

Inmiddels heeft wethouder Astrid van Eekelen een kort bezoek aan de ondernemers gebracht om zichzelf op de hoogte te stellen van de problematiek en aanschouwde de vele stoffige auto's. Zij beloofde achter de autohoezen aan te gaan en bovendien beter te communiceren met de ondernemers.

Intussen nadert de sloop van de hoogste verdiepingen van het gebouw wel zijn voltooiing. Het ergste leed is dus hopelijk geleden (DJ).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant