Internationale scouts schoonden parken in de gemeente op in het kader van hun (maatschappelijke) activiteiten tijdens het internationale evenement Roverway (foto: pr Scouting Hubertus Brandaan).
Internationale scouts schoonden parken in de gemeente op in het kader van hun (maatschappelijke) activiteiten tijdens het internationale evenement Roverway (foto: pr Scouting Hubertus Brandaan).

Scouts halen zakken vol zwerfvuil uit parken

Actueel 286 keer gelezen

Voorburg - "We zijn nog maar net bezig en hebben nu al zakken vol", vertellen de Scouts, die onder leiding van Scouting Hubertus-Brandaan en Vicky van der Krogt (WOeJ) de handen uit de mouwen steken. De Scouts zijn in Nederland vanwege de Roverway, een internationaal Scouting-evenement. 50 Scouts logeerden afgelopen week bij Hubertus-Brandaan in Voorburg.

"We have as Scouts also a social task", vertelt Pathleader Mário Ferreira uit Portugal. "We're glad to help Leidschendam-Voorburg out with this service. We like the combination with the canoe trip, organised by Scouting Hubertus-Brandaan."

De kanotocht ging onder een warme zomerzon richting de sluisjes van Leidschendam. De internationale Scouts keken hun ogen uit bij de monumentale sluisjes en de gebouwen in de omgeving. Ook Houtzaagmolen De Salamander werd uiteraard prachtig gevonden.

Parken opschonen
De zwerfvuilactie vond plaats op en rond de Vliet, Park Sijtwende en andere parken en slootkanten in de omgeving. Met 50 man sterk zijn zakken vol vuil uit de Voorburgse (en deels Leidschendamse) parken gehaald. De groep ging in twee ploegen kanoën of zwerfvuil verzamelen. Tussen de middag was er een gezellige lunch op een schaduwrijke plek onder de bomen bij Hubertus-Brandaan. De gemeente Leidschendam-Voorburg en WOeJ, met het project 'Dit is jouw Buurt', droegen graag hun steentje bij en stelden alle opschoonmaterialen beschikbaar.

Roverway
Tijdens de Roverway zijn zo'n 4.500 internationale Scouts in Nederland. De scouts startten met een overnachting op het strand van Scheveningen, waarna ze in groepen van ongeveer 50 scouts zes dagen op hun Path, een reis, door Nederland gingen. Tijdens deze Path fase worden de deelnemers uitgedaagd om zichzelf te ontdekken, actief te zijn en plezier te beleven. Vervolgens reizen ze naar Scoutinglandgoed Zeewolde, waar het gezamenlijke kamp plaatsvindt.

Wil jij net als de scouts ook een bijdrage leveren aan een schone leefomgeving? Neem voor informatie of opschoonmaterialen contact op met Vicky van der Krogt via 06 23 54 00 47 of bel met WOeJ. Kijk voor nader informatie over Scouting Hubertus-Brandaan op www.hubertus-brandaan.nl.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant