De bus van de WOeJ is volledig uitgebrand; de oorzaak is nog onbekend (foto: pr WOeJ).
De bus van de WOeJ is volledig uitgebrand; de oorzaak is nog onbekend (foto: pr WOeJ).

Ouderen gedupeerd door uitbranden bus WOeJ

Actueel 549 keer gelezen

Leidschendam - In de nacht van zondag op maandag is op het parkeerterrein achter de Prins Frederiklaan ter hoogte van Wijk- en Dienstencentrum WOeJ de Plint één van de rolstoelbussen van Stichting WOeJ volledig uitgebrand. De technische recherche onderzoekt de oorzaak van de brand.

De bussen van WOeJ vervoer stonden geparkeerd achter de flat in Leidschendam, toen die nacht rond 4.30 een van de busjes volledig is uitgebrand. De brandweer heeft de brand geblust voordat deze kon overslaan op de andere bussen, de bomen en omliggende woningen. Door de brand zijn vele ouderen en kwetsbare inwoners van Leidschendam-Voorburg gedupeerd.

De bussen van WOeJ worden namelijk dagelijks ingezet om deze kwetsbare doelgroep naar hun dagactiviteiten te vervoeren. Het is niet zeker of alle geplande zomeractiviteiten voor oud en jong, als (onderdelen van) WOeJPret, Cultuurmenu, de Winkelbus en dergelijken activiteiten door kunnen gaan. Er wordt bij WOeJ alles aan gedaan om dit gat in de planning zo snel mogelijk op te lossen.

WOeJ is hard op zoek naar sponsors die een bijdrage willen leveren om op korte termijn een nieuwe rolstoelbus te kunnen kopen. Wilt u helpen? Neem dan contact op Lucia Lelieveld van WOeJ via tel. 070 205 47 50 of info@WOeJ.nl. De welzijnsorganisatie hoopt de activiteiten bij WOeJ Vervoer zo snel mogelijk weer volledig te kunnen hervatten.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant