Ondanks de vele gekapte bomen, wil de provincie niet overgaan tot de aanleg van voorzieningen om geluid te weren of het zicht op de rijksweg te ontnemen (archieffoto: Jordy Kortekaas).
Ondanks de vele gekapte bomen, wil de provincie niet overgaan tot de aanleg van voorzieningen om geluid te weren of het zicht op de rijksweg te ontnemen (archieffoto: Jordy Kortekaas).

PZH wil geen geluidwerende voorzieningen aanleggen

Actueel 348 keer gelezen

Leidschendam - Behalve een aarden wal boven 1,5 meter tussen de Jan Bakkersloot en de Vinkesloot in Vlietland ter hoogte van de A4 ter plaatse, is de provincie niet van plan om geluidwerende voorzieningen te treffen langs de rijksweg, ter hoogte van het recreatiegebied en de Meeslouwerplas.

Het Recreatiecentrum Vlietland (RCV) heeft met de provincie Zuid-Holland (PZH) overeenstemming bereikt ten aanzien van geluid- en zichtwerende voorzieningen. Hoewel dit met name betrekking lijkt te hebben op de locatie waar RCV 223 recreatiewoningen wil realiseren, is de provincie van mening dat 'andersluidende (interpretaties van) afspraken uit het verleden en/of verdere- of aanvullende maatregelen met betrekking tot geluidwerende voorzieningen nu niet meer aan de orde zijn.'

Als gevolg van de bomenkap, waarvoor intussen een bomencompensatieplan is vastgesteld, is ook de aandacht voor geluid en voor geluidwerende maatregelen toegenomen. RCV en natuur- en milieuorganisaties willen dat de provincie een overeenkomst uit 2009 nakomt, waarin PZH de aanleg van geluidwerende voorzieningen toezegt. PZH meent echter dat er aan die overeenkomst financiële voorwaarden waren gesteld en op een later moment is besloten om de benodigde gelden in te zetten voor het verbeteren van de oeverstabiliteit, de aanleg van kreken en eufotische zones in de Meeslouwerplas.

Er zou geen sprake zijn van overschrijding van geluidsnormen in Vlietland en woningen in Voorschoten. "Er geldt geen enkele (juridische) noodzaak tot het treffen van geluidwerende voorzieningen", aldus PZH.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant