Het slachtoffer ligt bij te komen nadat hij op de kant is geholpen (foto: Rene Hendriks/Regio15).
Het slachtoffer ligt bij te komen nadat hij op de kant is geholpen (foto: Rene Hendriks/Regio15). Foto: Rene Hendriks

Redders in het zonnetje gezet op stadhuis Den Haag

Actueel 351 keer gelezen

Leidschendam/Den Haag - Hans Heijmans en Piet Jansen zijn dinsdag op het stadhuis in Den Haag in het zonnetje gezet voor de redding van de bestuurder van een te water geraakte auto. De helden kregen bloemen en vele complimenten en de brandweercommandant overhandigde hen een beeldje.

Sylvester reed maandag 23 juli op de Westvlietweg, nabij de NS-werkplaats Leidschendam, toen hij werd afgeleid door een wesp in zijn auto en de Vliet in reed. Hans, die op zijn fiets passeerde, en Piet die het vanuit zijn vrachtwagen zag gebeuren, aarzelden geen moment en doken het water in om de bestuurder uit zijn zinkende auto te halen. Het lukt hen echter niet direct om de gordel los te krijgen, maar de dizzy Sylvester kon zich op een of andere manier toch bevrijden en werd door de twee mannen in veiligheid gebracht en aan wal geholpen. "Zonder hen weet ik niet of ik er nog wel geweest was", vertelt Sylvester voor de camera van Omroep West. Zijn vrouw reageert emotioneel: "Je kan ze niet genoeg bedanken. Ze zijn voor mij helden. Ze komen binnenkort een keertje bij ons en de kinderen eten."

Piet laat weten: "Ik vind het je burgerplicht om iemand te helpen." Om vervolgens wel even vol te schieten als hij vertelt hoe hij zag dat de auto met Sylvester onder water verdween.

Hans is wat koeler op de huldiging: "Ik vind het wel leuk wat er allemaal bijkomt, maar het is niet het belangrijkste."

https://www.omroepwest.nl/nieuws/3672616/Hans-en-Piet-geeerd-voor-reddingsactie-uit-zinkende-auto-Het-is-je-burgerplicht

Sylvester, geflankeerd door zijn redders Hans(r.) en Piet (Still televisiebeelden Omroep West).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant