De spoedeisende hulp bij Antoniushove in Leidschendam werd  in april 2017 gesloten (archieffoto Ap de Heus).
De spoedeisende hulp bij Antoniushove in Leidschendam werd in april 2017 gesloten (archieffoto Ap de Heus).

Spoedeisende hulp HMC Bronovo 's nachts niet dicht

Actueel 1.275 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg/Den Haag - Haaglanden Medisch Centrum (HMC) gaat de spoedeisende hulp in de locatie Bronovo niet 's nachts sluiten.

Dit meldt Nita Pleune van HMC. Het bericht dat Bronovo per 1 oktober vooraan om middernacht dicht zou gaan, klopt volgens haar niet.

In april vorig jaar sloot de SEH haar deuren in HMC Anthoniushove. Sindsdien moeten inwoners van Leidschendam-Voorburg voor spoedgevallen rijden naar HMC Bronovo. Het 's nachts sluiten van SEH Bronovo zou betekenen dat zij dan aangewezen zijn op SEH Westeinde. Dit ziekenhuis ligt nog een stuk verder uit de buurt. Op het bericht over de nachtelijke sluiting van de SEH Bronovo kwamen op de facebookpagina van Het Krantje (zie link hieronder) meer dan 70 reacties binnen.

Helemaal uit de lucht gegrepen is het verhaal echter niet. Binnen de leiding van het HMC is wel gesproken over de algehele overplaatsing van de SEH van Bronovo naar HMC Westeinde, laat Pleune weten. Maar op de nachtelijke sluiting van Bronovo is men 'na wat verkennende gesprekken' niet verder doorgegaan. Wat niet wil zeggen dat de algehele verplaatsing van de SEH naar het Westeinde - op termijn - helemaal van de baan is.

Volgens Routeplanner is het HMC Bronovo in Den Haag (8,7 km vanaf Damlaan Leidschendam en 4,6 km vanaf Koningin Julianaplein Voorburg) nog steeds het snelst bereikbaar (16 min. en 12 min.). Daarna komt  het Langeland Ziekenhuis Zoetermeer (18 min. en 17 min.), gevolgd door het Westeinde (25 min. en 20 min.) en Haga ziekenhuis, locatie Leyweg (23 min. en 21 min.)*.

(*Omstreeks 15.00 uur 's middags)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant