Raadslid Gijs Dupont en een omwonende inspecteren de overvolle blauwe containers die er al lange tijd staat (foto: Ap de Heus).
Raadslid Gijs Dupont en een omwonende inspecteren de overvolle blauwe containers die er al lange tijd staat (foto: Ap de Heus).

Raadslid rijdt afvalroute mee met Ap de Heus

Actueel 507 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Nadat wethouder Van Eekelen De Heus al eens vergezelde, is raadslid Gijs Dupont (CDA) vorige week op de fiets ook een stuk meegereden met 'wijkvertegenwoordiger 'Ap de Heus tijdens diens wekelijkse 'Afvalroute'.

Samen zijn zij op verschillende plekken geweest in Voorburg en hebben ook bewoners uit de wijken gesproken. Raadslid Gijs Dupont gaf aan verbaasd te zijn dat er nog zoveel grofvuil bij de milieuparkjes en op straat wordt geplaatst in deze vakantietijd. Hij begreep ook niet waarom de bewoners dit doen. Ook reden zij langs de Van Matenessestraat. Hier stond al weken een overvolle blauwe papiercontainer, waar constant een zwerm vliegen omheen hangt. "Ik heb dit al gemeld bij de gemeente, maar ze halen wel de zakken naast de container weg, maar de blauwe bak met rommel niet", aldus De Heus. "En niemand weet van wie die bak is. Waarom word deze niet gewoon weggehaald." De Heus, een omwonende en het raadslid namen even een kijkje bij en in de onfrisse container.

Verder bezochten zij een bewoner van de Laan van Nieuw Oosteinde, die de gemeente al een paar keer heeft gevraagd of ze bladeren willen wegvegen op het fietspad.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant