Extra activiteiten op Schakenbosch | HetKrantje-Online.nl
Logo hetkrantje-online.nl
Het terrein waarop de activiteiten voor jongeren van Schakenbosch plaatsvinden (foto: pr SenW). 
Het terrein waarop de activiteiten voor jongeren van Schakenbosch plaatsvinden (foto: pr SenW). 

Extra activiteiten op Schakenbosch

  •   284 keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Sport en Welzijn Leidschendam-Voorburg (SenW) verzorgt in de zomervakantieperiode voor jongeren op Schakenbosch in Leidschendam een aantal activiteiten om te voorzien in een leuke dagbesteding. De laatste tijd is er sprake van veel brandjes in/bij Schakenbosch.

Schakenbosch is een instelling voor jongeren die het door omstandigheden moeilijk hebben. Ze worden hier tijdelijk opgevangen en begeleid zodat ze daarna weer naar hun vertrouwde omgeving terug kunnen.

De combinatiefunctionarissen van SenW verzorgen een aantal voetbal- basketbal en capoeiralessen op Schakenbosch. In de zomervakantieperiode is het wat rustiger op Schakenbosch maar het is wel van belang dat de aanwezige jongeren zich dagelijks kunnen richten op verschillende activiteiten. Deze worden deels begeleid door het personeel van Schakenbosch maar ook in samenwerking met externe organisaties zoals SenW.

Tijdens de voetballessen op 2 augustus konden de jongeren zelfgemaakte pizza's eten. Het voorbereiden en bakken van de pizza's werd begeleid door Jolanda Olsthoorn, een Leidschendamse ondernemer die speciaal op deze dag haar kennis in het maken van pizza's deelde met de jongeren die na een potje voetbal wel trek hadden in een verse pizzapunt.

Meer berichten

Poll