De Voorburgse band Greenhouse staat zondag 12 augustus op het podium van de Boulevard of Golden Music (foto: John Meijer).
De Voorburgse band Greenhouse staat zondag 12 augustus op het podium van de Boulevard of Golden Music (foto: John Meijer).

Voorburgse band Greenhouse op Boulevard of Golden Music

Actueel 1.112 keer gelezen

Voorburg - De Voorburgse band Greenhouse staat zondag 12 augustus op het podium van de Boulevard of Golden Music. De aanvang van het evenement op de boulevard van Kijkduin is 14.30 uur. 

Greenhouse behoeft nauwelijks nadere introductie. Ze waren het afgelopen jaar regelmatig te zien op aansprekende muziekevenementen. De naam van de band werd bedacht door de veel te vroeg overleden drummer Ton van der Kleij, ooit succesvol met Earth & Fire en is een verwijzing naar het bekende Voorburgse groene huisje waar veel bands samenkwamen om te repeteren. Gezien de muzikale vaardigheden van de individuele leden, hun technisch kunnen, jarenlange ervaring in tal van andere bands kan het niet anders dan dat hun optreden op zondag 12 augustus staat als een huis. 

In de band speelt een aantal muzikanten uit onze gemeente Leidschendam- Voorburg. Rob Wezepoel en John Karelse zijn bekende mannen uit de Voorburgse muziekscène. Ze kwamen een aantal jaren geleden met een aantal andere muzikanten bijeen om te repeteren voor de muziekreünie 'Voorburg 60 ' Ook toetsenist Peter Seilberger is een bekende naam. In de jaren zestig en zeventig van vorige eeuw zat hij in landelijk bekende bands zoals de Tee Set, Jupiter en Big Wheel. Drummer Fred van Starrenburg zat begin jaren zestig nog in de voorloper van Sandy Coast, dat begon als skifflegroep. Met Fabiënne Dallau heeft de band een uitstekende zangeres in haar midden. Fabiënne studeerde in 2009 af aan de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater. Ook haalde ze de halve finale van het talentenprogramma 'Hollands Got Talent' in 2011. 

Het optreden van Greenhouse op Kijkduin wordt een groot feest van muzikale herkenning. Veelal sixties en seventies-repertoire met uitstapjes naar latere jaren. Met toewijding, plezier en veel enthousiasme is er gearrangeerd en geschaafd aan het repertoire van de band. Ze spelen nummers van ondermeer Joe Cocker, Santana, Humble Pie, Badfinger, Jeff Healey, Foreigner, Robert Palmer, Spencer Davis en The Beatles. Onderga de muzikale passie van deze vijf zeer bevlogen muzikanten. Ook de formatie Aquarium zal deze middag een optreden doen. Toegang en parkeren zijn gratis. Het evenement duurt tot ongeveer 18.00 uur.


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant