Afbeelding

Voorproefje van diner Culinaire Armada

Actueel 436 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Voor burgemeester Klaas Tigelaar en wethouder Astrid van Eekelen begon de week goed. Op maandagochtend 27 augustus kregen zij een voorproefje van het culinaire zes-gangen diner dat geserveerd wordt tijdens de Culinaire Armada op 15 september en de Lazy Sunday Afternoon cruise op zondag 16 september. In dit weekend wordt alweer de 13de editie van de Vlietdagen georganiseerd. 

Door Inge Koot

Het is de vierde editie van de Culinaire Armada aan de Vliet die georganiseerd wordt door de regionale ondernemers Niven Kunz (restaurant NIVEN), Patrick van Zuiden (Restaurant, Hotel & Spa Savarin), Marko Karelse (Villa la Ruche), Joey de Kruijf (Central Park by Ron Blaauw), Leo van Langh (Brasserie de Koepel) en Erik Tas (Restaurant Bij Erik). Rijswijk en Leidschendam-Voorburg slaan de handen ineen en serveren een zes-gangen diner op een hoogstaand niveau, onder de titel 'de culinaire brug tussen Leidschendam, Voorburg en Rijswijk'. Om die reden werden burgemeester Tigelaar en wethouder van Eekelen vergezeld van hun Rijswijkse collega's, burgemeester Bezuijen en wethouder Borsboom. 

Het menu gaat op 15 september vanaf 15.00 uur van start bij de Oversteek waar restaurant Niven gemarineerde groenten en Krab serveert. Bij de Hoornbrug verzorgt restaurant Savarin het volgende gerecht: Langoustine met een crème van pastinaak, gemarineerde venkel, asperge en een dressing van verjus met gerookte boter. Villa la Ruche staat klaar bij de Nieuwe Tolbrug met kwartel, ravioli, knolselderij en truffel. Bij de Kerkbrug serveert Cental Park by Ron Blauw de overheerlijke BBQ spareribs zonder bot met huisgemaakte sambal en groentescheuten.  Daarna is het de beurt aan brasserie de Koepel die zijn keuken heeft opgesteld bij de Sijtwendetunnel. Daar genieten de deelnemers van een semifreddo van Blue de Basque met peer en crumble van Fries roggebrood. Het diner wordt afgesloten bij de sluis in Leidschendam met ananas, pina colada, witte chocolade ijs met witte chocolade schotsen geserveerd door restaurant Bij Erik. 

Het is mogelijk om te genieten van dit heerlijke diner al varende over de vliet met een eigen boot of op een rondvaartboot van de Ooievaart. Maar op de fiets langskomen bij de verschillende pop-up restaurants is ook mogelijk. Voor € 49,50 kan men genieten van dit gastronomische diner. Deze kaarten kan men bestellen via www.armadaaandevliet.nl. Indien men met de Ooievaart mee wil varen betaalt men € 69,50. Deze kaarten kunnen besteld worden via www.ooievaart.nl. 

Naast de Culinaire Armada aan de Vliet op 15 september organiseren dezelfde regionale ondernemers een dag later, zondag 16 september, een culinair fundraisingsevenement voor KinderResto, RestovanHarte. Ook dan is het genieten van de zes heerlijke gerechten. De zes ondernemers hopen met dit fundraisingsevenement op de Vliet een bijdrage te leveren aan het goed functioneren van KinderResto. KinderResto is een initiatief van de maatschappelijke organisatie Resto VanHarte, die sociale buurtrestaurants opzet door heel Nederland. In het KinderResto komen kinderen in de leeftijd van 8 tot 13 jaar samen om te koken. Zij leren alles over voeding, koken, ontspannen, bewegen en samenwerken. 

Bij Resto VanHarte hoort iedereen erbij: jong of oud, arm of rijk, en uit welke windstreek dan ook: iedereen is welkom om bij hen te komen eten, of te komen helpen in de keuken of de bediening. In Rijswijk aan de Burgemeester Elsenlaan 321 is anderhalf jaar geleden een Resto VanHarte geopend. Hannie van Waasdijk is afgelopen maandag tijdens het voorproefje van de culinaire Armada aanwezig om toe te lichten waar het geld dat opgehaald gaat worden terecht komt. Voor € 95,- kan men deelnemen aan dit diner op zondag 16 september. Deze toegangskaart is inclusief een plaats op de rondvaartboot van de Ooievaart, het diner inclusief wijn en een afterparty met live muziek bij Restaurant, Hotel & Spa Savarin. De opbrengst na aftrek van kosten gaat naar het goede doel KinderResto. Toegangskaarten zijn te verkrijgen bij de deelnemende restaurants. 


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant