Afbeelding

Gemeenteraad staat achter extra investering in IKC de Tol

Actueel 867 keer gelezen

Leidschendam - "Het is een prachtig plan waar je alleen maar voor kan zijn", zegt Stijn Strous (CDA) tijdens het Raadsforum van 28 augustus waar het Integraal Kindcentrum (IKC) de Tol besproken wordt. Voor dit plan vraagt het college een extra krediet van 2,1 miljoen euro.  "Maar wat heeft dit als consequentie voor diezelfde ambities van andere scholen."

De gemeenteraad is voor het beschikbaar stellen van het krediet maar wil wel een goede jaarplanning ontvangen en een financieel overzicht van het huisvestingsplan. Verantwoordelijk wethouder Juliette Bouw belooft dat zij dit overzicht gaat maken. Bouw: "Het integraal huisvestingsplan wordt elke 4 jaar geactualiseerd. Wensen van de raad worden daarin meegenomen."

Kees Verschoor vindt het jammer dat niet de trouwe partner van de gemeente Vlietkinderen de kinderopvang gaat regelen in het IKC de Tol maar dat is toegezegd aan Partou Kinderopvang. De wethouder meldt hierover dat dit een beslissing is van de school en dat de gemeente hierop geen invloed heeft. De overeenkomst met Partou is nog niet gesloten maar er zijn volgens de wethouder wel harde toezeggingen gedaan. 

Freek Steutel (GBLV) spreekt zijn zorg uit over het parkeren op de Tol. "De ruimte op de Tol is beperkt wat betreft parkeren. Het is krap. De rotonde staat vaak dicht. Bewoners maken zich daarover ongerust. Hoe lost de wethouder dit op?" In het plan staat dat er 40.000 euro besteed gaat worden aan 8 parkeerplaatsen. "We gaan toch geen middelen die voor scholen zijn bedoeld aan parkeerplaatsen uitgeven", is de geschrokken reactie van Floor Kist (GroenLinks). Meerdere raadsleden vragen zich af of dit wel nodig is. Bouw weet dat er bij het halen en brengen van de kinderen extra parkeerruimte nodig zou zijn. Zij gaat samen met de school kijken hoe het zit met de parkeerbehoefte. 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant