Klaas en Joke van Leeuwen zijn de oprichters van Van Leeuwen Catering (Foto: Frans Claassen Fotografie)
Klaas en Joke van Leeuwen zijn de oprichters van Van Leeuwen Catering (Foto: Frans Claassen Fotografie) Frans Claassen Fotografie

Jubilerende cateraar viert heel jaar feest

Actueel 512 keer gelezen

Leidschendam - Schooljaar 2018-2019 belooft veel goeds voor onderwijscateraar Van Leeuwen Catering. Het bedrijf bestaat 1 oktober 25 jaar en viert dit het hele jaar door met verschillende acties en festiviteiten. Zo worden eind september de feestelijkheden afgetrapt door de oprichters van het bedrijf eens goed in het zonnetje te zetten. Dit gebeurt tijdens een feest voor oude en nieuwe relaties en de medewerkers.

Directeur Marco van Stappershoef: 'We zijn natuurlijk erg blij en trots dat ons bedrijf al 25 jaar een stimulerende factor is voor gezond eten in de schoolkantine! Dit vieren wij komend jaar met verschillende festiviteiten, zoals ons eigen magazine en een jubileumfeest. In de schoolkantines en restaurants merken de gasten dit door speciale jubileumacties. Ik laat er nog niet te veel over los, het moet natuurlijk wel een verrassing blijven!'   

Stevige wortels
Begonnen als zuivelbedrijf, is Van Leeuwen Catering uitgegroeid tot een cateraar van formaat. De focus ligt sinds 1993 op onderwijscatering. Al in 1971 reed Klaas van Leeuwen de huizen langs met heerlijke verse producten. Joke van Leeuwen verzorgde de administratie van het bedrijf. Inmiddels heeft Van Leeuwen Catering bijna 180 medewerkers en verzorgt het op meer dan honderd onderwijsinstellingen de gezonde schoolkantine of het restaurant. Deze 'onderwijscatering nieuwe stijl' zorgde voor een beweging in onderwijsland: op weg naar verantwoord eten en drinken op elke school! 

Toekomstmuziek
Wat kunnen we in de toekomst verwachten van dit groeiende bedrijf? Van Stappershoef: 'We zijn bezig met een professionaliseringsslag, van kleinschalig familiebedrijf naar een professioneel bedrijf. We vinden het ontzettend belangrijk daarbij het saamhorige gevoel vast te houden. Daarnaast willen we graag dat nog meer leerlingen gaan genieten van gezond eten en drinken; niet alleen qua aantallen maar ook qua gebied. Vanuit het oogpunt van duurzaamheid en de circulaire economie willen we zoveel mogelijk lokaal werken, dus dit brengt weer nieuwe uitdagingen met zich mee. We willen als bedrijf een afspiegeling zijn van de arbeidsmarkt. Daarom willen we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zoveel mogelijk laten participeren. Verder blijven we natuurlijk focussen op een gezonde eetomgeving in schoolkantines, schoolrestaurants en bedrijfsrestaurants. We kijken uit naar wat de volgende 25 jaar ons zal brengen!'
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant