Afbeelding

Lokale kunstenaars verzorgen creatieve workshops

Actueel 263 keer gelezen

Leidschendam - Het pand van Sport en Welzijn (SenW) op de Dobbelaan was zaterdag 1 september omgetoverd tot een groot creatief centrum, waar lokale kunstenaars creatieve workshops verzorgden tijdens het tweede Pop Up Atelier van de Cultuurkaat L-V.

Tijdens de Pop-up Ateliers kunnen kinderen en volwassenen allerlei workshops volgen, gegeven door kunstenaars uit Leidschendam-Voorburg. Zaterdag 1 september was het de beurt aan Manuela Bianco, Annemieke Fierinck, Enas Oudeh en Theodora Plas om de deelnemers creatief te inspireren.

Onderwaterwerelden
Eva Willems-Hirsch, cultuurcoach bij SenW, organiseert meerdere keren per jaar de Pop-up atelier. Deze tweede editie werd door jong en oud goed bezocht. Eva licht toe: "Er zijn de mooiste kunstwerken gemaakt tijdens de workshops. In de ouder-kindworkshop van Annemieke Fierinck werd getekend en met ecoline gewerkt. Het resultaat mocht er zijn: prachtige onderwaterwerelden, compleet met zeemeerminnen, dieren en koraal. Vooral de quality time samen met je kind en samen iets moois maken, was wat de deelnemers zeer positief waardeerden."

Haaraccessoires 
Kinderen konden onder leiding van kunstenares Enas Oudeh haarbanden en andere haaraccessoires maken. "Elk meisje ging met een zelfgemaakte, unieke haarband naar huis," vertelt Eva Willems enthousiast. "Ook maakten ze prachtige kledingontwerpen met hippe stofjes op papier. Een superleuk kunstwerk om thuis op te hangen en van te genieten." Voor volwassenen stond er een workshop Bloemen tekenen met balpen door kunstenares/docente Manuela Bianco op het programma. Eva Willems: "Een zeer verrassende en inspirerende workshop, waarbij ongekende talenten van de deelnemers zijn ontdekt. We kijken terug op een gezellige en succesvolle middag!"

Pop-up Atelier 3
Voor diegen die het gemist hebben en ook een keer willen meedoen: het volgende Pop-up Atelier is op zaterdag 17 november. Deelnemers kunnen zich aanmelden voor de volgende workshops: 
- ouder en kind kunstwerk maken met Annemieke Fierinck
- schilderen voor kinderen met Hak Stam
- portret tekenen met pastel met Elske Wilton
- aquarel schilderen met Jolanda van der Elst

Cultuurkaart LV 
Het Pop-up atelier is onderdeel van de Cultuurkaart LV. Met de Cultuurkaart kunnen inwoners van Leidschendam-Voorburg gratis of met korting workshops en proeflessen volgen bij kunst- en cultuuraanbieders uit de gemeente. De Cultuurkaart is gratis af te halen bij alle SenW locaties, het Servicecentrum van de gemeente, Bibliotheek aan de Vliet en de VVV in museum Swaensteyn. Voor een compleet overzicht van alle activiteiten: www.senw-lv.nl/cultuurkaartL-V De kaart is geldig t/m 30 april 2019.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant