Afbeelding

'Nutteloze' grondexploitatie wordt toch vastgesteld

Actueel 575 keer gelezen

"We weten dat er niets van klopt en toch moeten we de grondexploitatie (GREX) Klein Plaspoelpolder vaststellen," zegt Jeroen van Rossum (GroenLinks) vol verbazing tijdens de vergadering van het Raadsforum op 4 september. "Het is een fop-GREX zolang de brug nog boven de markt hangt." Hiermee doelt hij op de extra oeververbinding over de Vliet die CDA en VVD mogelijk weer in willen zetten voor de verbetering van de bereikbaarheid van het Damcentrum.

De raad stelt tweemaal per jaar de grondexploitatie, die als financieel kader voor een project dient, vast. Zo hebben zij dit met elkaar afgesproken. gelet op de financiële omvang van een grondexploitatie en de marktdynamiek. Nu dit ook zo plaatsvindt voor nieuwbouwproject Klein Plaspoelpolder vinden veel raadsleden dat toch nutteloos. "Zijn we niet bezig met een schijnvertoning", aldus van Dolen (D66). 
Wethouder Astrid van Eekelen benadrukt dat er eind dit jaar een nieuwe GREX komt gebaseerd op de nieuwe feiten. "We nemen dan de actuele situatie mee zoals het stilleggen van het bouwproject. Dat geeft op dit moment inderdaad een vertekend beeld. Deze GREX is gebaseerd op de situatie van begin 2018. Dus daarvanuit gaande kloppen de cijfers weldegelijk."
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant