Het hele veld tussen de Zijdesingel en het spoor is bouwplaats geworden voor de werkzaamheden aan The Mall of the Netherlands.
Het hele veld tussen de Zijdesingel en het spoor is bouwplaats geworden voor de werkzaamheden aan The Mall of the Netherlands.

Welke effecten heeft bemaling op woningen rondom parkeergarage?

Actueel 820 keer gelezen

Leidschendam - Omwonenden van Leidsenhage, het toekiomstige The Mall of the Netherlands, maken zich zorgen over de effecten die de bemaling tijdens het graafwerk voor de parkeergarage heeft op hun woning. De D66 fractie stelt hierover schriftelijke vragen aan het college van Burgemeester en Wethouders.

Om zeker te stellen dat er geen nadelige gevolgen optreden door de grondwateronttrekking en retourbemaling, vindt monitoring plaats. Hiervoor zijn in peilbuizen geplaatst die het grondwaterniveau 1 x per uur meten. Toch blijft er onrust bestaan bij de omwonenden. In augustus heeft de bouwer extra peilbuizen geplaatst, maar ook dat neemt de zorgen bij de omwonenden niet weg. D66 vraagt het college op welke wijze de onmwonenden op de hoogte gesteld zijn van de effecten en risico's van de bemalingswerkzaamheden en hoe het college de zorgen bij hen weg gaat nemen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant