Jeroen, Johanneke, Evelien en Niels Fukken bij de Vliet waar zij een stuk zwommen in het kader van de strijd tegen ALS (foto: pr).
Jeroen, Johanneke, Evelien en Niels Fukken bij de Vliet waar zij een stuk zwommen in het kader van de strijd tegen ALS (foto: pr).

Alternatieve City Swim in Voorburg

Actueel 901 keer gelezen

Voorburg - Afgelopen zondag zou de Amsterdam City Swim plaatsvinden. Helaas werd deze afgelast omdat het zwemwater onvoldoende van kwaliteit was. Een enorme teleurstelling voor veel mensen.

Zo ook voor Jeroen, Johanneke en Niels Fukken uit Voorburg. Zij zouden dit jaar ook weer mee zwemmen om geld op te halen voor onderzoek naar de vreselijke ziekte ALS. Daar weten zij alles van want Jeroen heeft zijn moeder vier jaar geleden verloren aan ALS. Omdat de Amsterdam City Swim niet door kon gaan hebben ze toch een manier bedacht om hun sponsors te bedanken voor hun steun: ze zijn de Vliet in hun eigen woonplaats ingedoken en hebben dezelfde afstand afgelegd die ze anders ook in Amsterdam zouden hebben gezwommen.

Jeroen heeft 2 km gezwommen en Johanneke en haar zoon Niels (11 jaar) hebben 800 m gezwommen. Hun dochter Evelien (9) heeft hen aangemoedigd langs de kant. Ook kennissen stonden langs de waterkant om hen aan te moedigen en ook om dit bijzondere moment voor hen vast te leggen. "Ik zou het een eer vinden voor Jeroen, Johanneke, Niels en Evelien als ze met hun actie een podium krijgen", aldus Daphne Stapel. "En....deze Voorburgse City Swim zou zo maar volgend jaar een vervolg kunnen krijgen. Hopelijk met heel veel mensen die samen met Johanneke, Jeroen, Niels en Evelien willen strijden tegen de ziekte ALS!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant