Afbeelding

Veel spektakel op en rond de Vliet tijdens de Vlietdagen

Actueel 910 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De jaarlijkse Vlietdagen zijn weer in aantocht. Aanstaande vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 september presenteert Leidschendam -Voorburg zich tijdens de 13e editie met een bomvol programma voor iedereen die gek is op water, (historische) schepen, muziek, lekker eten en gezelligheid. 

De inwoners en ondernemers van Leidschendam-Voorburg willen graag aan iedereen laten zien hoe heerlijk het is om te leven en ondernemen aan de Vliet; de eeuwenoude waterverbinding tussen Leiden, Delft en Rotterdam. De Vliet ligt die dagen boordevol (historische) schepen.


High-lights per dag
Het programma is gevarieerd en vol activiteiten voor jong en oud. Op vrijdag is er een ondernemersborrel aan de Sluis met een gezellig muziekprogramma. Terwijl in Voorburg een avond vol wereldmuziek plaatsvindt in de Oude Kerk (Huygenskwartier).

Op zaterdag worden bezoekers in Voorburg getrakteerd op modeshows van de najaarscollectie voor de deuren van de boetieks. Op zondag zijn het juist de prachtigste oldtimers die de pittoreske straatjes vullen. In Leidschendam staan zaterdagmiddag de kinderactiviteiten centraal en wordt de dag swingend afgesloten met muziekoptredens aan de Sluis. De Kids Heroes Fun Cruise is op zondag. Op versierde boten staan vele bekende kinderhelden zoals Buurman & Buurman, Popeye, Schaun het Schaap en Snoopy. Zwaaiend vanaf het water varen de helden van Voorburg naar Leidschendam alwaar zij op het podium worden ontvangen door de burgemeester van Leidschendam-Voorburg.

Bezoekers kunnen naast deze activiteiten tijdens de Vlietdagen heerlijk struinen over diverse markten met oude ambachten, nautische materialen, lifestyle producten en een braderie. Vanzelfsprekend worden deze dagen aangekleed met gezellige muziek van bands, (shanty-)koren en jong- en meer ervaren talent. Kinderen kunnen lopen over het water in aquaballen en meedoen aan kinder- en scoutingactiviteiten. En natuurlijk is het heerlijk om te eten op één van de terrassen met uitzicht op de schepen of, al meevarend met de Culinaire Armada op zaterdag 15 september.

Kijk voor het gehele programma van de Vlietdagen op de website: www.vlietdagen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant