Wethouder Nadine Stemerdink en Karin Blankenstein onthullen Regenboogpicknickbank (foto: Michel Groen).
Wethouder Nadine Stemerdink en Karin Blankenstein onthullen Regenboogpicknickbank (foto: Michel Groen). Foto: Michel Groen

Regenboogpicknicktafel voor acceptatie seksuele diversiteit

Actueel 340 keer gelezen

Voorburg - Iedereen moet in onze gemeente zichzelf kunnen zijn, ondanks verschillen in seksuele geaardheid.

Dat is de boodschap achter de regenboogpicknicktafel, die zaterdag 15 september door wethouder Nadine Stemerdink en Karin Blankenstein van de John Blankenstein Foundation werd onthuld. De tafel blijft permanent staan bij Coffeeworks aan de Parkweg in Voorburg.

Wethouder Nadine Stemerdink: "Iedereen moet zichzelf kunnen zijn. Dit klinkt bijna vanzelfsprekend, maar dat is het helaas nog niet altijd. Homo is nog steeds een van de meest gebruikte scheldwoorden op schoolpleinen en sportvelden. Met deze picknicktafel, een mooie samenwerking tussen de gemeente en ondernemer Fred van Hoorn van Coffeeworks, maken wij permanent zichtbaar dat wij het belangrijk vinden dat iedereen zich overal geaccepteerd en veilig voelt, onafhankelijk van zijn of haar seksuele geaardheid."

Leidschendam-Voorburg is sinds 2011 een regenbooggemeente en maakt er zich sterk voor dat iedereen mag zijn wie hij is. De gemeente werkt nauw samen met sport-, welzijns-, zorg-, en culturele verenigingen en het onderwijs om het onderwerp daar hoog op de agenda te zetten. Zo worden er samen met COC Haaglanden voorlichtingen op scholen gegeven, geeft de John Blankenstein Foundation workshops bij sportverenigingen, worden regenboogvlaggen en –ballen verspreid en wordt er een voetbaltoernooi georganiseerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant