Bekende en nieuwe buren lieten hun gezicht zien in de gezellig omgebouwde Plint (foto: Vicky van der Krogt).
Bekende en nieuwe buren lieten hun gezicht zien in de gezellig omgebouwde Plint (foto: Vicky van der Krogt).

Allerlei initiatieven op Nationale Burendag

Actueel 389 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Op verschillende plaatsen in de gemeente waren er afgelopen zaterdag activiteiten in het kader van Nationale Burendag.

Zo stond wijkcentrum De Plint open voor buren in Wijk de Prinsenhof in Leidschendam. Het team van WOeJ faciliteerde voor haar buren activiteiten, kennismakingen en een gezellige lunch. 'Kom elkaar ontmoeten in Burenhuis De Plint en laat zien wie je bent' was de boodschap. Bekende en nieuwe buren lieten hun gezicht zien in de gezellig omgebouwde Plint. De Prinsenhof kent veel verschillende type bewoners en het team van WOeJ wilde de diversiteit van wijkbewoners graag aanhalen. Organisaties als Sport & Welzijn, het Buurtpreventieteam, De Kunst Van Het Rondkomen, het lokale bingo en eet je mee team en de knutseldames waren aanwezig. Verschillende initiatiefnemers en buren hebben elkaar kunnen ontmoeten in De Plint en hebben kennis gemaakt met het ontspannen en informerende aanbod in Prinsenhof. De jongsten konden knutselen en oude apparaten slopen en de middag werd afgesloten door een spetterend optreden van een dansgroep Creasi.

De traditionele rommelmarkt werd deze keer buiten gehouden. Buurtbewoners waren er snel bij om een tijdig een kraampje te bemachtigen. Ondanks het matige weer 's middags zijn er voldoende bezoekers geweest en vertrokken de 'marktburen' na 15.00 uur uur voldaan naar huis. "Volgend jaar gaat zeker het Burenhuis weer open maar liever geven we komend voorjaar al onze buren een podium", laten vrijwilliger Burnie en opbouwwerker Jasper weten. "Wij zien graag dat buren hun creativiteit en talent inzetten en dichtbij huis in verbinding kunnen komen met gelijkgestemden."

Aan de Burgemeester Keijzerlaan te Leidschendam organiseerde initiatiefneemster Gemma Teunissen voor de 18e maal de Burendag. "Elk jaar verbinden wij een thema aan de burendag, dit keer was het thema Amerika, met allerlei lekkernijen van Amerikaanse bodem van broodje hamburger, hotdogs, brownies tot popcorn", aldus Gemma. Tevens zorgde Stuut Snackbar Leidschendam voor een verrassing, een overheerlijke schaal met snacks, die door de buurtbewoners enorm werden gewaardeerd. Het was een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje. 'Met elkaar, Samen sterk' is ook Gemma's motivatie en doelstelling: mensen helpen, nader tot elkaar te brengen in ontspannen sfeer en harmonie, kortom: saamhorigheid.

Ook de Agrippinastraat in Voorburg deed weer mee met burendag. Het thema dit jaar was: 'We gaan de lucht in!' Rond 15.15 uur a 15.30 uur lieten ruim 45 kinderen luchtballonnen op in de straat. Tijdens een speurtocht 14.30-15.15 verzamelden de kinderen allerlei heliumballonnen door verschillende opdrachten te doen. Als zij per groep zes ballonnen hadden verdiend, was hun luchtballon compleet. Aan het einde van de speurtocht lieten ze de luchtballonnen de lucht in. Daarna kregen de kinderen verschillende workshops aangeboden, waaronder zelf pannenkoeken bakken in de gezonde Pannenkoekenkar onder leiding van docente Timo de la Mar.

In Stompwijk werd Burendag aangegrepen om zwerfvuil op te ruimen en om Piet en Martien Turkenburg en Thomas en Tiny Lelieveld in het zonnetje te zetten. De gebroeders Turkenburg halen al 50 jaar schillen op en zorgen zo voor de recycling van afval. Thomas en Tiny Lelieveld ruimen al 25 jaar, bij de Vogelplas en Vlietland rommel op. Onder vrolijke muziek van de fanfare en hartelijke woorden van wethouder Astrid van Eekelen kregen deze bewoners een erecertificaat en bloemen. Verder was er voor de ouderen in het Dorpshuis een gezellig dag met pannenkoeken en ijs toe.

Burendag Agrippinastraat 2018 (foto: Daniella van Bergen).
Burendag Burg. Keijzerlaan (foto: Jacky van Gein).
Burendag Agrippinastraat 2018 (foto: Daniella van Bergen).
Burendag Burg. Keijzerlaan (foto: Jacky van Gein).
Burendag Agrippinastraat 2018 (foto: Daniella van Bergen).
Burendag Agrippinastraat 2018(foto: Daniella van Bergen).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant