Harma Aris stelt vragen over het Lokaal Sportakkoord. (Foto: VVD-LV)
Harma Aris stelt vragen over het Lokaal Sportakkoord. (Foto: VVD-LV)

VVD wil lokaal sportakkoord

Actueel 274 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De VVD wil graag een lokaal sportakkoord voor Leidschendam-Voorburg. VVD-raadslid Harma Aris stelt hierover schriftelijk vragen aan sportwethouder Nadine Stemerdink.

Alle gemeenten en provincies worden door het Rijk opgeroepen om, als verdere uitwerking van het Nationale Sportakkoord, een eigen regionaal of lokaal sportakkoord te sluiten.  Nu we midden in de Nationale Sportweek is dat voor de VVD het moment om de wethouder te vragen of zij van plan is op korte termijn een Lokaal Sportakkoord te sluiten. 

Het Nationaal Sportakkoord is het startpunt voor lokale initiatieven en biedt ook mogelijkheden en ondersteuning voor de sportverenigingen in Leidschendam-Voorburg. Zo is er 87 miljoen beschikbaar voor het verduurzamen van sportaccommodaties. Een andere afspraak in het Nationaal Sportakkoord is dat de onbelaste vrijwilligersvergoeding omhooggaat van 1500 naar 1700 euro. De VVD vraagt de wethouder of zij de verenigingen al op de hoogte heeft gebracht van de verhoging van deze vrijwilligersvergoeding.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant